ΜΩΒ ή αλλιώς μπλε και κόκκινο

Δύο Τούρκοι και δύο Έλληνες νέοι ανερχόμενοι λυρικοί καλλιτέχνες στο Ζάλτσμπουργκ, το θερινό κέντρο της όπερας. Κοινή τους γλώσσα, το τραγούδι.

Δυο λαοί με ανατολίτικα στοιχεία συναντήθηκαν στη Δύση και βίωσαν την ώσμωση  των πολιτισμών μέσω της όπερας.

Μια συναυλία ελληνοτουρκικής φιλίας, καθότι η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και φραγμούς.

Σας καλούμε λοιπόν, σε ένα μουσικό ταξίδι στην Ανατολή μέσα από τη Δύση. Στο πρώτος μέρος θα συναντήσουμε όπερες μεγάλων συνθετών που εκτυλίσσονται στην Ανατολή και στο δεύτερο θα ανακαλύψουμε την ευρωπαϊκή μουσική γραφή Ελλήνων και Τούρκων δημιουργών.

Συγκεκριμένα θα ακουστούν άριες και ντουέτι από όπερες όπως Ιούλιος Καίσαρας του Γ.Φ. Χαίντελ, Μωάμεθ ο Β’ του Τζ. Ροσσίνι, Η Ιταλιάνα στο Αλγέρι του Τζ. Ροσσίνι, Σαμσών & Δαλιδά του Κ. Σαιντ-Σανς, Λακμέ του Λ. Ντελίμπ και τραγούδια Ελλήνων συνθετών όπως Α. Ευαγγελάτος, Θ. Σπάθης, Γ. Κωνσταντινίδης, Θ. Σακελλαρίδης και Τούρκων όπως Σ. Αντα, Τ. Ερντενέρ, Μ. Σαν.

Η συναυλία πραγματοποιείται αρχικά στην Τουρκία, στο Ζωγράφειο Ίδρυμα – Σχολείο της Κωνσταντινούπολης  με την στήριξη του Ελληνικού Προξενείου και στην Ελλάδα στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘Μπενετάτου’ του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού με την στήριξη του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Συμμετέχουν οι λυρικοί τραγουδιστές Εκίν Σου Πάκερ, σοπράνο, Λεονώρα Γαϊτάνου, μέτζο-σοπράνο, Τόλγκα Σίνερ, κόντρα-τενόρος, Νίκος Ζιάζιαρης, βαρύτονος ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο Σπύρος Σουλαδάκης.

Η φωνητική συναυλία Ελληνοτουρκικής φιλίας, ΜΩΒ ή αλλιώς μπλε και κόκκινο,  θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΠΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μπενετάτου”, Δρόση 2 και Δροσίνη, Ψυχικό, την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30.

Διοργάνωση: Piano Plus Festival ­– ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Πληροφορίες: www.pianoplusfestival.gr, [email protected], Τηλεφωνικές κρατήσεις: +30 213 0382540 (Piano Plus Festival), +30 210 6745135 (Πολ. Κέντρο “Μπενετάτου”)

Athens Comedy Festival στο gazarte 19-21/5

3 ημέρες, 3 ξεχωριστά party με δυνατές μουσικές επιλογές στην πιο όμορφη ταράτσα της πόλης με δωρεάν είσοδο. Γιατί τα καλύτερα μουσικά δρώμενα συμβαίνουν στο gazarte. ...