ΜπΑΤσος, του Félix Estaire στα μέσα του Οκτωβρίου

ΜπΑΤσος, του Félix Estaire

1η Πανελλήνια Παρουσίαση

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Πολυχώρος VAULT | Από Μέσα Οκτωβρίου

 

«Η τυφλή υπακοή σε διαταγές δεν ελαφραίνει τον άνθρωπο
από το ηθικό βάρος των πράξεών του ούτε απαλείφει την ευθύνη του»

 

Η σκηνοθέτις Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και ο Πολυχώρος Vault, παρουσιάζουν, για 1η φορά στην Ελλάδα, το έργο του Ισπανού Félix Estaire «ΜπΑΤσος» σε μετάφραση Κατερίνας Χριστοδούλου. Τους δύο ρόλους του έργου ερμηνεύουν ο Μπάμπης Χατζηδάκης και η Άρτεμις Ορφανίδου ενώ η πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται για τα μέσα του Οκτωβρίου.

 

Το έργο του Ισπανού Félix Estaire, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε, θίγει το θέμα του φαύλου κύκλου της βίας και των οδυνηρών συνεπειών του μέσα από τη μάχη ενός πατέρα, αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος στη διαδήλωση με την κόρη του. Πώς θα αντιδράσει; Τι θα ακολουθήσει; Ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της στιγμής στις ζωές και των δύο και ποιες θεωρίες της ζωής του θα ανατραπούν;

 

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κείμενο, βαθιά πολιτικό που με ιδιαίτερα ευφυή τρόπο και σύγχρονη θεατρική γλώσσα, θίγει ζητήματα και έννοιες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, ο φόβος, η χειραγώγηση μέσω του εκφοβισμού, η ελεύθερη έκφραση αλλά και η σημασία του καθήκοντος ιδωμένη από διαφορετικές ιδεολογικές οπτικές.

 

Το έργο του Félix Estaire θίγει το ίδιο το σύστημα, που επιθυμεί να φιμώνει κάθε αντίδραση, που εκπαιδεύει ανθρώπους να ασκούν βία σε άλλους ανθρώπους. Η βία προκαλεί βία. Και δεν έχει τέλος αυτό. Κατά τη διάρκειά του, το έργο μας προειδοποιεί για το καλά στημένο παιχνίδι του συστήματος αλλά στο τέλος του μας επισημαίνει πως ο ρόλος του ατόμου, μέσα σε αυτό, είναι καθαρά δική του υπόθεση και αναμφισβήτητα δική του ευθύνη.
 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Σκηνικά-κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάριος Παϊτάρης

Φωτογραφίες: Αγγελίνα Παγώνη

Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Μπάμπης Χατζηδάκης

Άρτεμις Ορφανίδου

 

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του KP Theatre Group και του Πολυχώρου Vault

 

INFO

Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός (Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός – 8’ περίπου με τα πόδια)

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Μέσα Οκτωβρίου 2015

 

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6945 993870 (για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00- 14:00 και 17:00-21:00)

 

live Hats On @ Rodani (Χαλάνδρι)

…..οι Hats on ξαναχτυπούν στο Χαλάνδρι !! Την Πέμπτη 2 Ιουlίου και ώρα 21.00, αναχωρούμε ξανά για τους γνωστούς μουσικούς προορισμούς που αγαπήσαμε ! Σας ...