“Μικρές Ιστορίες” του Περικλή Κυπραίου

Οι «Μικρές Ιστορίες» είναι η αίσια κατάληξη μιας διαδρομής που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια, με αφορμή την απροσδόκητη «ένταξη» του Lucio Dallaστην «ορχήστρα των αγγέλων».

Όταν συνήλθα κάπως από το σοκ, έγραψα ένα τραγούδι γι αυτόν και ο επιστήθιος φίλος μου Θάνος Γκιουλετζής, ο φοβερός αυτός βιολιστής, μου σύστησε τον χαρισματικότατο Ματί Παλαιολόγο, στον οποίο οφείλω αμέτρητες ευχαριστίες για την λεπτότητα της προσέγγισής του στις ενορχηστρώσεις. Αποκεί και πέρα τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν «θαυμαστές διαστάσεις» διότι αφ’ ενός τα τραγούδια γράφονταν το ένα μετά το άλλο, αφ’ ετέρου, χωρίς ακόμα να το συνειδητοποιώ, βρέθηκα να «συνταξιδεύω» με ανθρώπους που μόνο μέσω της φαντασίας μου μπορούσα να συνυπάρξω!

Δεν ήταν το συνηθέστερο να ακούω τραγούδια μου ερμηνευμένα από τον Αργύρη Μπακιρτζή, την Καλλιόπη Βέττα, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, ή να βρεθώ αντιμέτωπος με την εκστατική αφήγηση στίχων μου από τον Κώστα Αρζόγλου, στο τραγούδι «Χειμώνας».

Το τραγούδι για τον «Lucio Dalla» το αφιερώνω στον εκλεκτό μου φίλο Χρήστο Μιχαηλίδη για όλους εκείνους τους λόγους που, ενώ τους γνωρίζει πολύ καλά, η ευγένεια και η γενναιοδωρία του τον κάνουν να προσποιείται ότι έχει άγνοια.

 

Καλή ακρόαση

Περικλής Κυπραίος   

    

Οι «Μικρές Ιστορίες» του Περικλή Κυπραίου κυκλοφορούν διαδικτυακά από τηνMLK

Download the album on iTunes http://geni.us/4Ate

 

Video

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ – Το Τριαντάφυλλο Της Καρδιάς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ – Η Ιστορία Της Αγγελικής

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ – Ο Μικρός Καβαλάρης

 

Η LP επιστρέφει

Φέτος το gazarte γιορτάζει τα 10 του χρόνια και όλη η χρονιά είναι μία μουσική γιορτή! Στις 12 Ιουλίου μας προσκαλεί στην Τεχνόπολη, για μία βραδιά ...