Μεγάλη Συναυλία στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Μεγάλη Συναυλία στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου
“Ω Πανύμνητε Μήτερ”
Βασίλης Τσαμπρόπουλος & Νεκταρία Καραντζή 4 Αυγούστου 2015
Η μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού για την Παναγία

Δεν είναι απλώς ένα μουσικό δίδυμο πιάνο – φωνή.
Είναι ο συνδυασμός ενός αναγνωρισμένου δεξιοτέχνη βιρτουόζου πιανίστα και μίας αέρινης γυναικείας βυζαντινής φωνής που έχει κατακτήσει την Ευρώπη…

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη συνεργασία τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ένα απρόβλεπτο μουσικό πάντρεμα Δύσης και Ανατολής, με πυρήνα τους βυζαντινούς ύμνους. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή, με ρεπερτόριο ακόμα πιο ώριμο, ταξίδεψαν τη συνεργασία τους στην Ευρώπη, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς, που μίλησαν για «μία από τις πιο εμπνευσμένες συνεργασίες που αναδεικνύει το θρησκευτικό μέλος».

Με πυρήνα το δίδυμο πιάνο-φωνή, οι δύο καλλιτέχνες μεταφέρουν το ευρωπαϊκό τους πρόγραμμα στο νησί της Πάρου, παρουσιάζοντας στις 4 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του ιερού και ιστορικού προσκυνήματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, μία Συναυλία αφιερωμένη στη Θεοτόκο, όπου οι απόηχοι του κλασικού ρεπερτορίου θα συναντήσουν τη λιτή βυζαντινή μουσική έκφραση. Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται: παραδοσιακές μουσικές της Μεσογείου και βυζαντινοί ύμνοι, συνθέσεις του Βασίλη Τσαμπρόπουλου κυρίως πάνω στους ψαλμούς του Δαυίδ και στην πολύχρονη διεθνή δισκογραφία του με την κορυφαία γερμανική εταιρεία ECM, θρησκευτικά έργα του Bach και άλλες κλασικές συνθέσεις που συνδυάζονται με το κατανυκτικό κλίμα του προγράμματος. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καλοκαιρινής περιοδείας των δύο καλλιτεχνών σε 11 χώρες, με τον τίτλο:«Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή».

68cb707f-b18b-4025-9159-25e17069b521 (1)

Η Δύση συναντά την Ανατολή ξεδιπλώνοντας καθεμιά τους δικούς της μουσικούς θησαυρούς, σε έναν ευρηματικό μουσικό διάλογο, στην πιο επίκαιρη συναυλία του Δεκαπενταυγούστου που αξίζει να ζήσετε από κοντά…

Η Συναυλία διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών Πάρου, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου και τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδας (89,5 FM), από τον οποία θα μεταδοθεί ζωντανά.