Μίχαελ Κόλχαας, η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου @ Bios

Η παράσταση ΜΙΧΑΕΛ ΚΟΛΧΑΑΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.

Η Υπόθεση: 

Ο Μίχαελ Κόλχαας, ένας νομοταγής και φιλήσυχος έμπορος αλόγων, αδικείται. Το κράτος δεν τον προστατεύει γιατί εκείνος που τον έβλαψε είναι ισχυρός, έχει διασυνδέσεις και συγγένειες με ακόμα ισχυρότερους, παρεμποδίζοντας έτσι το έργο της δικαιοσύνης. Τότε είναι που ο Κόλχαας παίρνει το νόμο στα χέρια του.

Οι τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν επί σκηνής αυτό το παράδοξο οδοιπορικό, όπου τα πρόσωπα, ο χώρος και ο χρόνος δράσης, εναλάσσονται σε έναν περιπετειώδη καλπασμό αφήγησης. Ένα συγκλονιστικό χρονικό για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και το μαρτύριο του να είσαι δίκαιος: “…θα έπρεπε να τον μνημονεύουν ως υπόδειγμα καλού πολίτη, αν δεν το είχε παρακάνει με μία αρετή. Η αίσθηση του δικαίου  τον έκανε ληστή και φονιά.”

 

Σκηνοθετικό Σημείωμα: 

Το κείμενο μας μαγνήτισε από την αρχή. Όχι γιατί έχουμε έτοιμες απαντήσεις και συμπεράσματα να επικοινωνήσουμε, αλλά ακριβώς γιατί αυτή η ιστορία μας προκαλεί σχεδόν αμηχανία. Το να αδικείται κάποιος από το κράτος είναι συχνό φαινόμενο. Σ’ αυτό το αφήγημα συναντάμε, όμως, κάτι όχι και τόσο συχνό: έναν ”υπερβολικά” δίκαιο άνθρωπο. Παρακολουθούμε την ιστορία ενός ανθρώπου που δε διστάζει να χάσει τα πάντα, να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή του, προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία που του έγινε από την καθεστηκυία τάξη. Να μια ιστορία που αξίζει να πεις σήμερα. Επιλέξαμε να είμαστε μόνο τρεις ηθοποιοί επί σκηνής, σε ένα έργο που εμφανίζονται γύρω στα σαράντα πρόσωπα και που ο τόπος δράσης αλλάζει σχεδόν κάθε δύο σελίδες! Αυτός ο περιορισμός γεννά εφευρετικότητα και η εφευρετικότητα γεννά μια ζωντανή αφήγηση.

 

Taυτότητα Παράστασης

 

Mετάφραση: Θόδωρος Παρασκευόπουλος

Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία/ Ερμηνεία:

Ομάδα «Τρις» (Χρηστίνα Γαρμπή, Κώστας Κουνέλλας, Βασίλης Σαφός)

Σκηνικά: Άρτεμις Σιέρα

Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ

Βοηθός ενδυματολόγου: Ιωάννα Παπακωνσταντίνου

Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Φωτογραφίες:  Αναστασία Γιαννάκη

Video promo: Θανάσης Τσιμπίνης

 

 

Στοιχεία Παράστασης:

 

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή /  Έως 20 Νοεμβρίου 2016

Ώρα έναρξης:                                    21.00

Διαρκεια :                                           95 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμή Εισιτηρίου:                               10 € (γενική είσοδος), 8 € (για ομαδικές κρατήσεις: ισχύει για 6 άτομα και άνω)

Χώρος:                                                                 BIOS.TESLA, Πειραιώς 84 Αθήνα

 

Πληροφορίες:                                  Τ.:2103425335 / www.bios.gr

https://www.facebook.com/%CF%84-%CF%81-%CE%B9-%CF%82-186019191731765/?fref=ts&__mref=message_bubble

 

 

 

*** Η νουβέλα “Μίχαελ Κόλχαας” του Χ.Φ. Κλάιστ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερατώ.

Το ΕΜΣΤ στην documenta 14

ΑΝΤΙΔΩΡΟΝ. Η Συλλογή του ΕΜΣΤ Fridericianum, Κάσελ 10 Ιουνίου- 17 Σεπτεμβρίου 2017 Επιμέλεια: Κατερίνα Κοσκινά Βοηθοί Επιμελητές: Τίνα Πανδή, Σταμάτης Σχιζάκης ANTIDORON. The EMST Collection ...