Λ. Κονιόρδου: Η ΑΕΠΙ θα λειτουργήσει μόνο εφόσον τηρήσει τον νόμο

Η ΑΕΠΙ θα μπορέσει να λειτουργήσει μόνον εφόσον αλλάξει και σεβαστεί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νέος νόμος, με τις οποίες εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα, τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου για τον οργανισμό προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και προανήγγειλε την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των δημιουργών.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΣΥ, Χαράς Κεφαλίδου, η υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε ότι το νομοσχέδιο, που πήρε τον δρόμο του προς κατάθεση στη Βουλή, προβλέπει το νέο πλαίσιο λειτουργίας των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης και των ανεξάρτητων οντοτήτων διαχείρισης.
Με αυτό, εισάγονται αυστηροί κανόνες διακυβέρνησης των Νομικών Προσώπων Διαχείρισης των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, με την συμμετοχή των ίδιων των δικαιούχων στα όργανα διοίκησης και εποπτείας, προκειμένου οι ίδιοι, πρώτοι να ελέγχουν και να καθορίζουν τους όρους. Γι? αυτό -ανάφερε η υπουργός- προβλέπεται η ύπαρξη Γενικής Συνέλευσης και Εποπτικού Συμβουλίου, με αυξημένες αρμοδιότητες σε κάθε Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και στην ΑΕΠΙ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ