Αλλαγή Ώρας Παράστασης | Πετώντας για την Ειρήνη | Θέατρο Coronet | Έναρξη: 11 Οκτωβρίου

 

Από 11 Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή
στις 3:30 το μεσημέρι!

 

Μετά την μεγάλη διετή επιτυχία στο κινηματοθέατρο Odeon, στο Θέατρο Άλφα και σε πολυάριθμες πόλεις της Ελλάδας, ο Θίασος Λώτινος Ήλιος και η παράσταση “Πετώντας για την Ειρήνη” επιστρέφουν κοντά μας για 8 παραστάσεις στο Θέατρο Coronet, από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 3.30 και κάθε Κυριακή!

Πρόκειται για μία παράσταση με έντονα και αξιοσημείωτα μηνύματα για την ειρήνη, την ομόνοια, την αλληλεγγύη τα οποία σχετίζονται άμεσα με τα μηνύματα για τις ομαλές σχέσεις και τον σεβασμό στις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών εντός της σχολικής κοινότητας. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ιδιαίτερα επίκαιρη, καθώς διαπραγματεύεται και το Bullying, που αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα στις κοινωνίες των παιδιών. Σκοπός όμως των συντελεστών είναι να δείξουν την άλλη πλευρά.  Έτσι, στέλνουν μηνύματα για τη μη-βία, για την εναντίωση και την ειρήνη όχι μόνο ως γενικό αγαθό αλλά κυρίως για την ειρήνη που ξεκινά από το παιδικό παιχνίδι, από το σχολείο, από τις πρώτες προσπάθειες ενός ανθρώπου να ενταχθεί ομαλά μέσα σε μία κοινωνία, τη σχολική. Μηνύματα για την ειρήνη που ξεκινά ως προσωπικός στόχος για να γίνει πανανθρώπινο αγαθό.  Μηνύματα, όχι δοσμένα όμως με έναν στείρο διδακτισμό που συχνά προκαλεί τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά, μέσα από ζωντανούς διαλόγους και τραγούδια με την απαραίτητη βοήθεια των Νέων Μέσων, καθώς η παράσταση περιέχει στοιχεία όπως βιντεοπροβολές, ψηφιακά σκηνικά και animation που εντυπωσιάζουν τους μικρούς μας φίλους, προσφέροντάς τους γέλιο, διασκέδαση αλλά ταυτόχρονα και σκέψη!

 

Ο Θίασος Λώτινος Ήλιος, στην προσπάθειά του να έρθει πιο κοντά σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, προχώρησε σε μια τροποποίηση των τιμών εισιτηρίων, καθώς για οικογένειες τριών ατόμων και άνω, από το τρίτο άτομο και έπειτα το αντίτιμο προσδιορίζεται στα 6 ευρώ.

 

Περίληψη

Ο Σπίθας, η Δροσιά και η Χρύσα, οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών από την προηγούμενη παράσταση μας: «Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» μπαίνουν σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Όλα ξεκινούν όταν η Μάγισσα Διχόνοια αποφασίζει να δημιουργήσει τη «Μεγάλη Αυτοκρατορία της Βίας».

Αφού πρώτα φυλακίζει την Ειρήνη, ξετυλίγει το σχέδιό της, ξεκινώντας από τα σχολεία.

Τα τρία παιδιά θα βρεθούν στο στόχαστρό της:

Ο Σπίθας, που προσπαθεί να ενταχθεί στο καινούριο του σχολείο.

Η Δροσιά, που δεν τον συμπαθεί.

Η Χρύσα, που φοβάται να υπερασπιστεί το Σπίθα και να μιλήσει.

Η μάγισσα τους εμπλέκει σε έναν κύκλο βίας και τους φυλακίζει.

Ένα ρομποτάκι, ο Ξερόλας, τα βοηθάει να απελευθερωθούν και τους δείχνει τον τρόπο να χαλάσουν τα σχέδια της Διχόνοιας.

Χρειάζονται, όμως, τα τρία μαγικά κλειδιά, που η μάγισσα έχει καλά κρυμμένα: της Ομόνοιας, της Καλοσύνης και της Μη Βίας.

Τα παιδιά αποφασισμένα τα αναζητούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Στην περιπέτειά τους μπαίνουν σε φανταστικούς κόσμους και πετούν πάνω σε δράκους, μαγικά χαλιά και αγέρηδες με έναν και μόνο στόχο:

Να απελευθερώσουν την Ειρήνη και να την φέρουν πίσω στη γη.

 

 

 

Λώτινος Ήλιος

Ο « Λώτινος  Ήλιος» έχει μια δωδεκαετή πορεία στο χώρο του παιδαγωγικού θεάτρου με σταθερή προσήλωση στην ανάδειξη των ανθρωπίνων αξιών. Το φαινόμενο της σχολικής βίας και της αντιμετώπισής του, δεν θα μπορούσε παρά να μας απασχολήσει σοβαρά, καθώς τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται στην κοινωνία μας με αυξανόμενη συχνότητα.
Το στοίχημα ήταν να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά χωρίς να προβάλλουμε μέσα από τις σκηνές μας εικόνες βίας, καθώς πιστεύουμε πως αυτό θα είχε αντίθετα αποτελέσματα στην παιδική ψυχή και συμπεριφορά.
Χρησιμοποιήσαμε, λοιπόν, το πρόβλημα της βίας ως αφετηρία, για να προβάλλουμε τα οφέλη της ομόνοιας, της αρμονικής συνύπαρξης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της εν-συναίσθησης με έναν τρόπο που να εμπνέει τα παιδιά να κάνουν φυσικά και αβίαστα τη σωστή επιλογή: αυτή της Ειρήνης.
Άννα Παπαμάρκου – Λεωνίδας Ψέλτουρας

 

Συντελεστές

Κείμενα: Άννα Παπαμάρκου-Λεωνίδας Ψέλτουρας

Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου

Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Σταματίου

Μουσική Επιμέλεια: Ευδαίμων Άμροτος

Animation: Λεωνίδας Ψέλτουρας

Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Απολλωνία Θεοχάρις

Μάσκες: Άννα Παπαμάρκου

Φωτογραφίες: Studio Κορέσσης

Σχεδιασμός Αφίσας: Αντώνης Λέκκος

Παίζουν: Μαρία Λογοθέτη,  Μαρία Γιουρμετάκη, Άννα Παπαμάρκου, Κυριάκος Ψυχαλής

 

Info

Τοποθεσία: Θέατρο Coronet, Φρύνης 11 & Υμηττού, Παγκράτι

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ώρα 3.30

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 3.30 (Καθημερινές για σχολεία)

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 211 411 111 0, www.lotinosilios.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 6 ευρώ (μειωμένο για Άνεργους, Πολύτεκνους, Ομαδικά Εισιτήρια). Ειδική τιμή για οικογένειες: Από το 3ο άτομο και έπειτα, 6 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Viva, www.viva.gr  τηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt

 

Στήλες Θεαμάτων:

Πετώντας για την Ειρήνη, των Ά. Παπαμάρκου, Λ. Ψέλτουρα. Θέατρο Coronet, Φρύνης 11&Υμηττού, Παγκράτι. Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Κυριακή, στις 3.30. Έναρξη: 11 Οκτωβρίου. Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λ. (Με διάλειμμα)

Παίζουν: Μαρία Λογοθέτη,  Μαρία Γιουρμετάκη, Άννα Παπαμάρκου, Κυριάκος Ψυχαλής

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: Τηλ.: 211 411 111 0, www.lotinosilios.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 6 ευρώ (μειωμένο). Ειδική τιμή για οικογένειες: Από το 3ο άτομο και έπειτα, 6 ευρώ.

Προπώληση: Viva, www.viva.gr  τηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt