Λίμνη Βουλιαγμένης: Η πρώτη συναυλία της σειράς «Η Λίμνη των Ήχων» μάγεψε το κοινό

Ένα μοναδικό σκηνικό, υπό τους ήχους κλασικής μουσικής, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκέφθηκαν τη Λίμνη Βουλιαγμένης την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου για να παρακολουθήσουν την πρώτη συναυλία της νέας σειράς «Η Λίμνη των Ήχων», με τίτλο «Παραμύθια και Μαγεία». Την καλλιτεχνική διεύθυνση των συναυλιών έχει ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος Διονύσης Γραμμένος ενώ στην πρώτη συναυλία συμμετείχε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και η παγκοσμίου φήμης πιανίστα Anna Fedorova.Η Λίμνη των Ήχων (10)

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της σειράς Διονύσης Γραμμένος επέλεξε ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την ομορφιά του μοναδικού φυσικού τοπίου της Λίμνης Βουλιαγμένης. Οι ήχοι της κλασικής μουσικής αντήχησαν σε κάθε γωνιά της λίμνης, δημιουργώντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.  Ακούστηκαν μεταξύ άλλων αποσπάσματα από το θρυλικό μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι «Η Ωραία Κοιμωμένη», η πρώτη σουίτα του Νορβηγού Έντβαρντ Γκρηγκ με τίτλο «Πέερ Γκυντ» και το κονσέρτο του για πιάνο και ορχήστρα, καθώς και μέρη από την συμφωνική σουΐτα του Στραβίνσκυ «Το πουλί της φωτιάς».Η Λίμνη των Ήχων (9)

Ήταν η πρώτη φορά που ο Διονύσης Γραμμένος διηύθυνε ορχήστρα στην πατρίδα του, καθώς και η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στην Αθήνα η Anna Fedοrova.

Η συναυλία, παραγωγής της εταιρείας L Events, βρήκε την άμεση ανταπόκριση του κοινού με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί ημέρες πριν. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης αλλά και του πολιτιστικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Τη σειρά συναυλιών κλασικής μουσικής «Η Λίμνη των Ήχων» στηρίζει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ενώ η συναυλία «Παραμύθια και Μαγεία» τελούσε  υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

«Cineλθετε Xmas Special» στο Θέατρο Coronet

Η αγαπημένη θεατρική σκηνή του αθηναϊκού κοινού, υποδέχεται την μοναδική Stand-Up Comedy παράσταση «Cineλθετε». Ο Διονύσης Ατζαράκης και ο Θωμάς Ζάμπρας, μετά την τηλεοπτική επιτυχία ...