Λίβανο, Χρυσό και Σμύρνα από την Νεκταρία Καραντζή

Βυζαντινοί Ύμνοι, Παραδοσιακοί Καλαντισμοί και 
Τραγούδια των Χριστουγέννων με τη διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής μουσικής και του ιερού και αρχέγονου μέλους του κόσμου, Νεκταρία Καραντζή 

Το Σάββατo, 16 Δεκεμβριόυ, ώρα 18:00, στην Πετρούπολη θα πραγματοποιηθεί μία ξεχωριστή συναυλία στο κλίμα των Χριστουγέννων, με παραδοσιακούς ήχους του κόσμου, βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα, με τη φωνή της διεθνώς αναγνωρισμένης υμνωδού του βυζαντινού μέλους και της αρχέγονης παράδοσης Νεκταρίας Καραντζή.

Η Νεκταρία Καραντζή αποτελεί την πρώτη Ελληνίδα υμνωδό που έχει καταγράψει επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από 14 ετών και ενεργή παρουσία στο αναλόγιο από 9 ετών και έχει ταξιδέψει αυτό το είδος μουσικής τέχνης εκτός των Ελληνικών συνόρων, σε ευρωπαϊκές περιοδείες. Μυήθηκε στον κόσμο της βυζαντινής μουσικής με την ευλογία του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη. Στον διεθνή τύπο χαρακτηρίζεται ως «ιδανική γυναίκα υμνωδός του ιερού και αρχέγονου μέλους», ενώ έχει προσκληθεί για να παρουσιάσει σχετικές εισηγήσεις σε σημαντικά Πανεπιστήμια και Μουσικές Ακαδημίες, όπως το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία, του Οβιέδο στην Ισπανία και η περίφημη Ακαδημία Λιστ στην Ουγγαρία. Στο ρεπερτόριό της συνδυάζει τους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και τα ορθόδοξα θρησκευτικά μέλη άλλων γλωσσών (όπως Ρουμανικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αραμαϊκά κ.α.) με αρχέγονες παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου.

Η συναυλία στις 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Τριάδας Πετρουπόλεως (Σουλίου 167) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Ιερού Ναού.
Είσοδος μόνο με προσκλήσεις (διατίθενται στον Ιερό Ναό).

Συμμετέχουν: η Ελένη Λιντζαροπούλου στην επιμέλεια και απαγγελία
κειμένων, ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Καλλιθέας, Καθηγητής βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής και χοράρχης του “Βυζαντινού Αναλογίου Καλλιθέας” Ιωάννης Βαζούρας, η μαθήτρια της Νεκταρίας Καραντζή, φοιτήτρια Φιλοσοφικής Αθηνών, Χαραλαμπία Πνευματικού, οι ιεροψάλτες Γεώργιος-Χαράλαμπος Τσουραπούλης και Ιωάννης Ηλιάδηςκαι τα χορωδιακά σύνολα του Μουσικού Εργαστηρίου «Χρόνης Αηδονίδης» και τουΠανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών. Συνοδεύει παραδοσιακή ορχήστρα με τους μουσικούς:Κωνσταντία Δούκα (ούτι), Carmelo Siciliano (λαούτο), Στέλιο Κουτσούκο (βιολί).

Πληροφορίες για προσκλήσεις: 210 5013108