«Κοίτα να δεις, ρώτα να μάθεις» στον πολυχώρο Τσάι στη Σαχάρα

0

«Κοίτα να δεις, ρώτα να μάθεις» η ιδιαίτερη παιδική θεατρική παράσταση που υπογράφει η Εύη Ψάλτη, κάθε Σάββατο, συνεχίζει σε νέα σκηνοθεσία του Χρήστου Πανώρα τις παραστάσεις από 18 Απριλίου στις 17.00 στον πολυχώρο Τσάι στη Σαχάρα για λίγες παραστάσεις.

Η Λορέτα είναι ένα μικρό ποντικάκι που τολμάει να πει «δεν ξέρω» ανοίγοντας έτσι τα μονοπάτια της γνώσης. Η Ντο-ντο, το φοβισμένο ποντικάκι που σπαταλάει το δημιουργικό μυαλό της να… κλείνει μονοπάτια, εκφράζοντας την αβεβαιότητα του αυριανού ενήλικα μπροστά στη ρευστότητα του πολυσύνθετου κόσμου που πρόκειται να κληρονομήσει. Ο Ιερώνυμος, ο σοφός, δεν είναι ο παντογνώστης, αμετακίνητος δάσκαλος που προσφέρει έτοιμες λύσεις. Οι έτοιμες λύσεις άλλωστε δεν οδηγούν παρά σε στέρηση της δυνατότητας επιλογών και σε μια μη-δημιουργική στατική ζωή. Οι καλές νεράιδες με τα μαγικά ραβδιά και οι πρίγκιπες της τελευταίας στιγμής δεν επαρκούν σήμερα πια για να προστατέψουν τα παιδιά μας από τις κακοτοπιές του κόσμου γύρω τους.11088421_1431743493792389_1877343887968990869_o

Το σημερινό έργο οδηγεί τα παιδιά, με το γνωστό αγαπημένο τρόπο, στο μαγικό κόσμο της φαντασίας όπου τα πάντα μπορούν να συνυπάρξουν: η επίμονη μύγα, η ξεκάθαρη-κάθετη αράχνη, ο μικρούλης αλλά απόλυτα σημαντικός τερμίτης, η νεραϊδούλα και το ξωτικό. Ταυτόχρονα όμως προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να σκεφτούν, να αλλάξουν οπτικές γωνίες, να κατανοήσουν καλύτερα την πηγή των δυσκολιών και να βρουν λύσεις. Δοσμένο παιχνιδιάρικα, χιουμοριστικά, με πολύ μουσική και τραγούδια, το έργο μας στοχεύει να διασκεδάσει αλλά και να προβληματίσει.

Το έργο βασίζεται στο παραμύθι του Axel Duwe.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί

Κατερίνα Κωνσταντέλλου (σαλιγκάρι-αράχνη-μύγα-τερμίτης)

Μαγδαληνή Παλιούρα (Λορέτα)

Χρήστος Πανώρας (Ξωτικό)

Άννα-Μαρία Τσομπανάκη (Ντόντο-Νεραιδούλα)

Σκηνοθετική/κινησιολογική επιμέλεια: Χρήστος Πανώρας

Μουσική: Στάθης Ουλκέρογλου

Σκηνικά: Σελήνη-Ελένη Σερέφογλου

Κοστούμια: Χρήστος Πανώρας-Αλκηστη Νούτση

Φωτογραφία/γραφιστικά: Άννια Καστρινάκη

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας & προώθησης: Άλκηστη  Νούτση

Τοποθεσία: Τσάι στη Σαχάρα, Λαοδικείας 18, Ιλίσια

Ημερομηνία: 18 Απριλίου 2015

Μέρα & ώρα: Κάθε Σάββατο στις 17.00

Κρατήσεις: Τηλ: 2110120936

Εισητήριο: 10€

No comments