Θερμό χειροκρότημα για το Herrumbre του Νάτσο Ντουάτο από το Μπαλέτο της ΕΛΣ

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του Herrumbre, της σπουδαίας χορογραφίας του Νάτσο Ντουάτο, την οποία ερμήνευσαν συγκλονιστικά δεκαεπτά χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το Herrumbre είναι μια χορογραφία εμπνευσμένη από τις σκληρές εικόνες βίας που αναπαράγονται καθημερινά από τα ΜΜΕ – μια παράσταση για την απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Μέσα από έναν σκοτεινό και λιτό σκηνικό χώρο, με απόκοσμους φωτισμούς, ο Ντουάτο επιλέγει να μιλήσει για τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης και την απώλεια της αξιοπρέπειας. Μουσικές και ήχοι, άλλοτε σαν ένα εφιαλτικό ηχητικό περιβάλλον και άλλοτε σαν μια υπόμνηση ρομαντισμού, συνοδεύουν τη συγκλονιστική κίνηση των χορευτών. Η χορογραφία του Ντουάτο στο Herrumbre υποχρεώνει τον θεατή να συνειδητοποιήσει όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του αλλά επιμένει να μην τα βλέπει και να μην τα «αγγίζει». Οι βίαιες εικόνες εναλλάσσονται με σκηνές ποιητικού ρομαντισμού, έχοντας ως συνδετική γραμμή μια αδιόρατη ευαισθησία.

Η πρεμιέρα του Herrumbre ολοκληρώνει με μεγάλη επιτυχία την πρώτη συνεργασία του Μπαλέτου της ΕΛΣ με έναν από τους σπουδαιότερους χορογράφους παγκοσμίως, τον Νάτσο Ντουάτο, και μάλιστα σε μια χορογραφία που θεωρείται εμβληματική του σύγχρονου ρεπερτορίου, όπως είναι το Herrumbre.

Επόμενες παραστάσεις 8, 9, 15, 16, 17 Φεβρουαρίου 2019

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ