Θερμό χειροκρότημα για το Υο-κι-χι στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Με θερμό χειροκρότημα ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 η πρεμιέρα του έργου Υο-κι-χι / 楊貴妃 Το τραγούδι της αιώνιας θλίψης, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και μουσική Φίλιππου Τσαλαχούρη, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Πρόκειται για μια μοναδική, καταπραϋντική και ευεργετική εμπειρία υψηλής τέχνης, με απαράμιλλη αισθητική και βαθιά συγκίνηση – ένα πραγματικό κόσμημα της σπουδαίας παράδοσης του ιαπωνικού θεάτρου Νο.Χορός_Υο-κι-χι_3_Φωτό Δ. Σακαλάκης

Στην παράσταση, το θέατρο Νο συναντά την αρχαία τραγωδία και η μουσική της αυλής των Σογκούν τις ραψωδίες των σωμάτων. Θέατρο, μουσική, ποίηση, κίνηση και λόγος ενοποιούνται σε μια πραγματική ραψωδία, σα να βλέπεις τη μουσική.

Η πλοκή βασίζεται σε ιστορικό γεγονός. Αφηγείται την ιστορία της πριγκίπισσας Υο-κι-χι που χάνει τη ζωή της και του αυτοκράτορα της Κίνας Γκένσο, ο οποίος επιφορτίζει έναν μοναχό του Ταό να αναζητήσει τον τόπο όπου αναπαύεται το πνεύμα της.Υπόκλιση Ρένη Πιττακή_Υο-κι-χι_Φωτό Δ. Σακαλάκης

Λόγω αιφνίδιας ασθένειας της ηθοποιού Ανθής Ευστρατιάδου, τον ρόλο του Μοναχού του Ταό στις πρώτες παραστάσεις της παραγωγής Υο-κι-χι ερμήνευσε φωνητικά ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός και κινησιολογικά η Ηλιάνα Καλαδάμη. Η προσδοκώμενη επιστροφή της ηθοποιού στην παραγωγή είναι στην παράσταση της 29ης Νοεμβρίου 2017.

Ο συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης ερμήνευσε την υποβλητική μουσική της παράστασης ζωντανά στη σκηνή, συνοδευόμενος από τρεις μουσικούς.

Τα εξαιρετικά κοστούμια και τη σκηνή με έντονο το κόκκινο χρώμα και το νερό, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, υπογράφει η Εύα Μανιδάκη.

Μοναδική ως Πνεύμα της Γιο-κι-χι η σπουδαία Ρένη Πιττακή, η “απόλυτη Νο ηθοποιός”, όπως την χαρακτήρισε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός.

Η παράσταση θα συνεχιστεί έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2017.Ρένη Πιττακή_Υο-κι-χι__1_Φωτό Δ. Σακαλάκης

Tο τραγούδι της αιώνιας θλίψης

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

16, 17, 22, 23, 29, 30 Νοεμβρίου 2017

1, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16 Δεκεμβρίου 2017

Νέα παραγωγή / Συμπαραγωγή με το Theseum Ensemble

Ώρα έναρξης: 20.30

Το Πνεύμα της Υο-κι-χι ερμηνεύει η Ρένη Πιττακή