Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο

Η Νάξος τιμά μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών και σε αυτό το πλαίσιο, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α) ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και θα υποδέχεται στο εξής όσους επιθυμούν να γνωρίσουν, μέσα από ένα εξαιρετικό αρχείο, τον συγγραφέα που ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία με το σημαντικό του έργο.ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ

Το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, το πρώτο και μοναδικό που βρίσκεται στην περιφέρεια, στεγάζεται στην περιοχή της Γρόττας, όπου ο μεγάλος μας συγγραφέας γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει το χώρο του γραφείου του, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, πολύτιμη και ευγενική δωρεά της κόρης του, Κατερίνας Καμπανέλλη. Επίσης, μπορεί να μελετήσει όλα τα έργα του που έχουν εκδοθεί, μελέτες για το έργο του, και να δει ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο ή σκηνοθέτησε.

Στόχος είναι το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης να γίνει κέντρο μελέτης του έργου του και του θεάτρου γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, για εφήβους και ενήλικες καθώς και εργαστήριο δημιουργικής θεατρικής γραφής ενώ παράλληλα θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ2

Το πρόγραμμα της πρώτης περιόδου λειτουργίας του Μουσείου διαμορφώνεται ως εξής:

Οργάνωση Εργαστηρίων: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

 

«Εργαστήρι Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής» με τη Χρύσα Σπηλιώτη

Μια πρώτη προσέγγιση με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να ανακαλύψει τις δυνατότητές του στη συγγραφή θεατρικού έργου. (Διάρκεια 15 ώρες). Πενθήμερο από Τετάρτη 24 έως και Κυριακή 28 Αυγούστου.

«Γνωρίζω το Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης», εργαστήριο με τη Σοφία Πολυκρέτη

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 μέχρι 10 χρονών. Μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, επεξεργαζόμαστε τι είναι Μουσείο και ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του. (Κάθε Τετάρτη στις 11.30 – 13.30). Στο τέλος της πρώτης περιόδου θα οργανωθεί μια παρουσίαση από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο εργαστήρι.

 

«Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες με αφορμή το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη», με την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Γνωριμία με το έργο του μεγάλου μας συγγραφέα. Τεχνικές ανάγνωσης, συζητήσεις και δράσεις πάνω σε θεατρικά έργα του. Κάθε Τρίτη από 26 Ιουλίου μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00-22.00. Θα γίνει παρουσίαση με τη μορφή θεατρικού αναλογίου στο τέλος της πρώτης περιόδου.

 

«Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος»

Προβολή ταινίας σε σενάριο ή σκηνοθεσία του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Κάθε Πέμπτη στις 21.00 από 28 Ιουλίου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Info:

Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, περιοχή Γρόττα, Χώρα – Νάξος (Δίπλα στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης).

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα – Σάββατο και ώρες: 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00

Είσοδος: 2€, 1€ (μειωμένο).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2285023619

Email: [email protected]

 

Ο «Φεγγίτης» (Skylight) στο θέατρο Εμπορικόν από 3/10

Το πολυβραβευμένο έργο «Φεγγίτης» (Skylight) του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Sir David Hare, συνεχίζεται λόγω της μεγάλης επιτυχίας του, στο θέατρο Εμπορικόν από τον Οκτώβριο για 2η χρονιά, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου ...