Θαύματα και Νάματα στη Ρεματιά

Την Τρίτη 26/7/16 στα πλαίσια του φεστιβάλ «Νύχτες Αλληλεγγύης» που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου στο Θέατρο της Ρεματιάς, η θεατρική ομάδα του Χώρου Τέχνης «Ιδιόμελο» θα παρουσιάσει την παράσταση «Θαύματα και Νάματα»βασισμένη σε 5 διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Τα πρόσωπα των ιστοριών  διασχίζουν το βαρύ δρόμο από την «Ξαστοχιά» και το Λάθος, πρώτα στη Μετάνοια, κι έπειτα στη διεκδίκηση της ζωής μέσα στο φως του Θαύματος.

Θαύμα εδώ είναι η Φιλότητα και η Ανθρωπιά.  Η αναγνώριση της αδυναμίας και η  συγχώρεση. Θαύμα και η  κοινωνία με το «ζωντανό νερό», το νερό που έχει μνήμη και καθαρτήρια δύναμη, άλλοτε στη βρύση και στο πηγάδι, άλλοτε στον αγιασμό, κι άλλοτε σε σκιαθίτικη πηγή που αναβλύζει μέσα από κορμό «δέντρου χιλιετούς».

Τα διηγήματα τα Τελευταία Του Γέρου,  η Τελευταία Βαπτιστική, η Χολεριασμένη, το Θαύμα της Καισαριανής και ο Αλιβάνιστος αποτελούν το σώμα κειμένου της παράστασης. Τα ζωντανεύουν οι ηθοποιοί:  Μανώλης Γιούργος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, Μαριέττα Δελώτη, Πίτσα Κάτσικα, Μάιρα Μεταξά, Εριφύλη Σαββίδου και Μαίρη Σταγάκη.1ab677e8-bafe-4300-b047-2a81d6a5ed9b

Σκηνοθεσία:  Μανώλης Γιούργος

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα και 40 λεπτά. Δεν υπάρχει διάλειμμα.

Έναρξη: 21.00

Είσοδος ελεύθερη,  με εθελοντική συνεισφορά σε είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Χαλανδρίου.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι

πληροφορίες: 2106855898

Dino Romeo, Livin R & Zeff – FOLLOW feat. Sessi

Τρεις από τους πιο πετυχημένους & δημιουργικούς παραγωγούς στην Ελλάδα, ο Dino Romeo, ο Livin R και ο Zeff ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ...