“Η Jacaranda Ανθίζει πάντα την Άνοιξη…”

ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

Είμαι η Χριστίνα. Και έχω πολλά να σας διηγηθώ. Αποφάσισα να αλλάξω ζωή σε μια ηλικιά που συνήθως ακολουθείς „την περπατημένη», προτιμάς δηλαδή να παραμείνεις σ΄αυτά που ξέρεις. Επέλεξα όμως το ταξίδι, την εμπειρία και το άγνωστο. Έφυγα από την χώρα μου, άφησα πίσω τη δουλειά μου, το σπίτι μου, τους φίλους μου και εγκαταστάθηκα κάπου μακριά. Δοκίμασα το διαφορετικό. Και μου βγήκε.

Μου βγήκε η ζωή και μαζί της αυτό το βιβλίο που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου. Βάλε καφέ και κάτσε κάπου αναπαυτικά να σου διηγηθώ τις εμπειρίες μου από την τριετή παραμονή μου στη Νότια Αφρική.

     Αν σ’ ενδιαφέρουν οι ξένοι πολιτισμοί και η ζωή σε άλλες χώρες,

αν ζεις ή έχεις ζήσει κι εσύ στο εξωτερικό – δεν έχει σημασία σε ποια χώρα,

αν χαμογελάς με τα απλά γεγονότα της ζωής,

αν συμφωνείς ότι τίποτα δεν είναι τόσο συναρπαστικό όσο η καθημερινότητα

… τότε θα σε διασκεδάσει το ταξίδι μου με την ανθισμένη Jacaranda.

Η Jacaranda Ανθίζει πάντα την Άνοιξη … δηλαδή τον Οκτώβριο» είναι ο τίτλος του βιβλίου μου με 47 σύντομες ιστορίες που δίνουν μια γεύση από την ζωή και τους κατοίκους της Νότιας Αφρικής και συμπληρώνουν ένα πάζλ της χώρας. Ένας άλλος κόσμος, μια κουλτούρα ξένη για τους Ευρωπαίους, αλλά συνάμα πολύ γοητευτική και ιδιαίτερη.

Ο πιο όμορφος και διασκεδαστικός τρόπος να μαθαίνεις για τον τόπο που ζεις είναι να μιλάς με τους ντόπιους. Μέσα από τις περιγραφές τους παρουσιάζεται η ιστορία και ερμηνεύονται οι συνήθειες και η ιδιοσυγκρασία των Νοτιοαφρικανών.

Έλα λοιπόν μαζί μου να ρίξουμε μια ματιά από την κλειδαρότρυπα και να βρούμε λίγη από την ομορφιά του κόσμου.

Η Χριστίνα Αντωνιάδου γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Γερµανία. Σπούδασε Γερµανική Φιλολογία και εργάστηκε ως καθηγήτρια αλλά και ως υπεύθυνη για διάφορα projects στο Goethe-Institut της Θεσσαλονίκης και του Λονδίνου. Υπήρξε συγγραφέας πολλών βιβλίων για την εκµάθηση της γερµανικής γλώσσας. Έχει ζήσει στη Γερµανία, στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στη Νότια Αφρική και στη Δανία.

Η ζωή της στη Νότια Αφρική (2013-2016) πρόσφερε νέες και ενδιαφέρουσες εµπειρίες στην κατά τ’ άλλα «κανονική καθηµερινότητα», τις οποίες παρουσιάζει µέσα από σύντοµα επεισόδια σ’ αυτό το βιβλίο. Πρόκειται για αυτόνοµα κείµενα που συνδέονται µεταξύ τους σαν puzzle, έτσι ώστε στο τέλος ο αναγνώστης να έχει αποκοµίσει µια ολοκληρωµένη εικόνα για την όµορφη χώρα και τους υπέροχους ανθρώπους της. Η παρουσίαση γίνεται µε χιούµορ και αυτοσαρκασµό µέσα από τα µάτια µιας ανίδεης, συχνά και αφελούς Ευρωπαίας, µε την οποία ο αναγνώστης µπορεί εύκολα να ταυτιστεί.

Εκδόσεις ΠΗΓΗ

τηλεφωνικές παραγγελίες

2311 27 28 03
21 10 12 6900

Νέο Honda CR-V

Αισθητικά ανανεωμένο και σημαντικά αναβαθμισμένο το 2015 Honda CR-V με νέους Κινητήρες και νέες Τεχνολογίες Αισθητική ανανέωση εσωτερικού και εξωτερικού χαρίζει στο 2015 CR-V πιο ...