Η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και το συγκρότημα Púrpura στο “Ρυθμός Stage”

Η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και το μουσικό συγκρότημα Púrpura θα βρεθούν για μία μοναδική συναυλία στη σκηνή του “Ρυθμός Stage” την Κυριακή 10 Απριλίου.

Με μελωδίες από τη φωτεινή Μεσόγειο, αλλά και από την Αργεντινή, την παραμυθένια Ιρλανδία και τον σαγηνευτικό Ανατολικό κόσμο, η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και το συγκρότημα Púrpura συντάσσουν ένα ρεπερτόριο «ψηφιδωτό» – ένα διάλογο μεταξύ Δύσης και Ανατολής σε μία μοναδική και ξεχωριστή βραδιά στο “Ρυθμός Stage”.

 

Λίγα λόγια για το σχήμα Púrpura

Το μουσικό συγκρότημα Púrpura –«μωβ» στα ελληνικά- ξεκίνησε την πορεία του το Δεκέμβρη του 2014 στην Αθήνα, με αφορμή την κυκλοφορία και παρουσίαση του πρώτου προσωπικού δίσκου της Χρυσούλας Κεχαγιόγλου «Σα φυλαχτό», σε στίχους και μουσική του Λάζαρου Σαμαρά.
Γιατί «Púrpura»; Το Μωβ είναι ένα καθαρά γυναικείο χρώμα που συμβολίζει πνευματικότητα, εσωτερισμό, μυστήριο και ηρεμία. Μια καλή αρχή για το ξεκίνημα μιας αμιγώς «θηλυκής μπάντας».
Η αρχή του ταξιδιού έγινε όταν η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου αναρωτήθηκε πώς μπορούν τέσσερις γυναίκες μουσικοί, με διαφορετική ιδιοσυγκρασία και «αισθητική», να πλαισιώσουν και να εκτελέσουν το τόσο ιδιαίτερο ρεπερτόριο με το οποίο η ίδια έχει ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας.
Η ελαφρώς παράδοξη μείξη των οργάνων που επιλέχθηκαν – κανονάκι και λαούτο απ’ την ελληνική παράδοση και τις ορχήστρες της Ανατολικής Μεσογείου, φλάουτο και τσέλο απ’ τη συμφωνική ορχήστρα και τη λόγια μουσική της Δύσης- συνθέτουν ένα σκηνικό κατάλληλο για μουσικό πειραματισμό ανάλογο του εξαιρετικού μουσικού επιπέδου των εκτελεστών.
Το αποτέλεσμα είναι μια καινούρια ηχητική πραγματικότητα, η οποία ηχεί άλλοτε παιγνιώδης και χορευτική, άλλοτε νοσταλγική και παρακλητική.

Τις «Púrpura» αποτελούν οι μουσικοί:

Έφη Ζαϊτίδου: κανονάκι,
Μαρία Πλουμή: λαούτο,
Σοφία Σερέφογλου: φλάουτο,
Έλλη Φιλίππου: βιολοντσέλο

Ηχοληψία: Άγγελος Αλεξιάδης

 

Ρυθμός Stage

Κυριακή 10 Απριλίου

Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

Τηλέφωνο: 210 9750060

www.rythmosstage.gr

Ώρα έναρξης: 20.00

Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί)

CAMERES: Ένα όνειρο χρειάζεται το πάθος

  Διαβάστε τη συνέντευξη των CAMERES στη Γέφυρα (www.gefira.gr) –          Νίκο και Γιάννη που σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό; Αυτό τον καιρό βρίσκετε τον Γιάννη ...