Η «Φάρμα του Διαδικτύου» στην Κηφισιά

 

Η Θεατρική Ομάδα Χιλιοδέντρι παρουσιάζει την «Φάρμα του Διαδικτύου» στις 29 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς, Διονύσου και Μυρσίνης  2, στις 17:00 μ.μ. στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό).

Η «Φάρμα του Διαδικτύου» -μια πρωτοποριακή παράσταση – με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό εκπαιδεύει τους μικρούς θεατές να αναγνωρίζουν και να προστατεύονται από τους «λύκους» του διαδικτύου. Τα παιδιά μαθαίνουν να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός. 

Το 2016 το έργο βραβεύτηκε – μοναδικό από την Ελλάδα – σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ως μια από τις πιο εμπνευσμένες πρακτικές που βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο Διαδίκτυο  καθώς συμπεριλήφθηκε στην ειδική πανευρωπαϊκή έκδοση του ιδρύματος Evens για τον Ψηφιακό αλφαβητισμό στην Ευρώπη. 

Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 45.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης πορείας της, η «Η Φάρμα του Διαδικτύου» συνεργάστηκε με δεκάδες δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως με την Google Ελλάδος, Περιφέρειες, Δήμους, Κέντρα Πρόληψης – ΟΚΑΝΑ, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ , την Αρχιεπισκοπή Αθηνών κι επίσης αποτέλεσε το κεντρικό γεγονός πανελλήνιας  εκστρατείας  ενημέρωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Υπόθεση:

Σε μία φάρμα ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη μαζί με το σκύλο τους τον Ηρακλή.  Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο internet και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει; Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες; Τα παιδιά της φάρμας με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα καταφέρουν να προστατεύσουν τα ζώα;

Ταυτότητα παράστασης:

Διασκευή-σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη

Παίζουν: Άννα Πορφύρη, Ελευθερία Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Γαβρέλας

Παραστάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στο χώρο σας κατόπιν συνεννόησης.

Τηλέφωνα επικοινωνία: 2102585170 – 6972893121

Θεατρική Ομάδα Χιλιοδέντρι

Βιογραφικό Θιάσου:

Η θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι δημιουργήθηκε το 2010 με στόχο την δημιουργία παραστάσεων υψηλής αισθητικής που να απευθύνονται και να «μιλούν» στο παιδί του σήμερα. Ιδρυτικά μέλη της ομάδας είναι η Σοφία Τσινάρη (ηθοποιός – σκηνοθέτις) και η Άννα Πορφύρη (ηθοποιός).

Κουβαλώντας την πολύχρονη εμπειρία τους στο χώρο του θεάτρου με συμμετοχές σε βραβευμένες παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου (Εθνικό Θέατρο – Πειραματική Σκηνή, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ΔΗΠΕΘΕ κ.α.) δημιουργούν παραστάσεις υψηλών απαιτήσεων για παιδιά. Απαραίτητα υλικά των παραστάσεων είναι ο πειραματισμός, οι πρωτότυποι θεατρικοί κώδικες, η λεπτομερής δουλειά, η ευαισθησία, το χιούμορ μα πάνω απ’ όλα ο σεβασμός προς τον μικρό θεατή. Παραστάσεις τους παρουσιάζονται σε όλη την Ελλάδα σε θέατρα, Δήμους, Περιφέρειες, Φεστιβάλ κ.α.

Μεγάλη επιτυχία του Θιάσου αποτελεί η παράσταση «Το Βέλος που δεν πληγώνει» σε κείμενο Βασίλη Μαυρογεωργίου που παρουσιάστηκε στο θέατρο Βικτώρια και στο Studio Μαυρομιχάλη.

Μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την «Φάρμα του Διαδικτύου», μια πρωτοποριακή παράσταση για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, η οποία ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, η Ομάδα δραστηριοποιείται ως υπεύθυνη παιδικών και εφηβικών θεατρικών ομάδων σε διάφορους δήμους της Αττικής.

Βότανα χρήσιμα για δίαιτα

Επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος,medlabnews.gr Αυτά τα βότανα έχουν ιδιότητες, όπως προώθηση του μεταβολισμού, καταστολή της όρεξης ή κάψιμο του περιττού λίπους, μειώνοντας έτσι το βάρος ...