Η «Σχολική Εκδρομή» του Νίκου Πορτοκάλογλου έκανε στάση στο Θέατρο Βράχων

Η «Σχολική Εκδρομή» του Νίκου Πορτοκάλογλου το οδοιπορικό συνάντησης και σύμπραξης με τις εφηβικές χορωδίες των Μουσικών Σχολείων που ξεκίνησε το χειμώνα,έκανε χθες βράδυ την Αθηναϊκή της στάση στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Ο καταξιωμένος τραγουδοποιός μαζί με τις χορωδίες των Μουσικών Σχολείων Πειραιά & Λάρισας αλλά και την χορωδία Con Anima, ταξίδεψαν το κοινό που δεν σταματούσε να τραγουδά.

Τη βραδιά φώτισαν ακόμη περισσότερο με την παρουσία και τα τραγούδια τους αγαπημένοι φίλοι του Νίκου Πορτοκάλογλου, ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo, η Νατάσσα Μποφίλιου και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.DSC_0386[1]

Με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο, ο Νίκος Πορτοκάλογλου  γιόρτασε τα 60α γενέθλιά του στήνοντας μια συναυλιακή γιορτή γεμάτη από όμορφες μελωδίες, συγκινητικές ερμηνείες και μοναδικές στιγμές.

Ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για τη δωρεά 1000 μαθητικών εισιτηρίων στους μαθητές των Μουσικών Σχολείων Παλλήνης, Πειραιά και Αθήνας

και την Lidl Hellas που έχει αγκαλιάσει και στηρίξει από την αρχή το ταξίδι της «Σχολικής Εκδρομής».DSC_0161[1]

 Λίγα λόγια για τη «Σχολική Εκδρομή»:

Η “Σχολική Εκδρομή” είναι το ταξίδι ενός καταξιωμένου και διαχρονικού τραγουδοποιού και μιας ομάδας επαγγελματιών μουσικών

για να συναντήσουν τους ταλαντούχους ερασιτέχνες μαθητές των Μουσικών Σχολείων που ονειρεύονται το μέλλον της ελληνικής μουσικής.

Έχοντας στις αποσκευές του το νέο του δίσκο «Εισιτήριο» και την εξαιρετική μπάντα του, τους «Ευγενείς Αλήτες»,

ο Νίκος Πορτοκάλογλου επέλεξε φέτος να γιορτάσει τα γενέθλια των 60 του χρόνων ξεκινώντας ένα οδοιπορικό αναζήτησης της νέας γενιάς μουσικών.

Είναι μια πραγματικά διαφορετική περιοδεία καθώς σταθμούς της έχει τα θέατρα των μεγάλων πόλεων και πρωταγωνιστές, εκτός από τον τραγουδοποιό και την μπάντα του, τις χορωδίες των Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων. Είναι δηλαδή μια “εκδρομή” αναψυχής και συνεργασίας με τους σημερινούς εφήβους που θα αποτελέσουν τους επόμενους τραγουδοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς της χώρας μας.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνέλαβε αυτήν την ιδέα ως έναν φόρο τιμής στα Μουσικά Σχολεία (που αισίως πλησιάζουν τα 50 σε όλη την Ελλάδα) τα οποία εδώ και χρόνια,

έχουν διαμορφώσει νέες γενιές μουσικών με βαθιά γνώση και αγάπη για την τέχνη τους.

Θεωρεί πως το έργο που παράγουν τα σχολεία αυτά είναι ένα μεγάλο δώρο στη μουσική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Γι’ αυτό και – εκτός από τις πρόβες και τις παραστάσεις- προσφέρει ως ελάχιστο αντίδωρο, ένα δίωρο σεμινάριο τραγουδοποιίας σε κάθε σχολείο για τους μαθητές που ενδιαφέρονται ειδικά για την τέχνη του τραγουδιού.

Οι συναυλίες περιέχουν μια μεγάλη αναδρομή στην πολυετή πορεία του καλλιτέχνη από τα πρώτα του βήματα με τους Φατμέ μέχρι και σήμερα.

Το Νίκο Πορτοκάλογλου συνοδεύουν επί σκηνής τα ταλαντούχα μέλη της μπάντας του, «Ευγενείς Αλήτες» και οι εφηβικές χορωδίες. Πρόκειται για μία πανηγυρική σύμπραξη τριών γενιών επί σκηνής.DSC_0267[1]