Η “Περιπέτεια στην Πάργα”, του James Antoniou, παρουσιάζεται στον ΙΑΝΟ 20/12

Ο συγγραφέας James Antoniou σε συνεργασία με το Patatoukos.com και τις εκδόσεις ΒΟΟΚSTARS παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ την Περιπέτεια στην Πάργα, την αστυνομική περιπέτεια που γράφτηκε ΜΑΖΙ με τους αναγνώστες και έγινε ΒΙΒΛΙΟ.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

James Antoniou, συγγραφέας του βιβλίου

Χρήστος Αντωνόπουλος, εκπαιδευτικός- ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου δια βίου μάθησης “Οικομάθεια”

Αναστασία Τσέκερη, επιμελήτρια κειμένου και εξωφύλλου του βιβλίου

Λίγα λόγια για το βιβλίο

     «Μια δολοφονία στο Σούνιο, ένας καθηγητής υπεράνω υποψίας κι ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας που βρίσκει καταφύγιο στην όμορφη Πάργα. Τα παιχνίδια του μυαλού, η πραγματικότητα κι η φαντασία μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι ανατροπών με φόντο τα γραφικά σοκάκια της Πάργας.

      Μια καλοδουλεμένη ιστορία με αρκετή δόση σασπένς, γρήγορη πλοκή, αμεσότητα και ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας.»

Αθ. Βέργος
Πρόεδρος Συλλόγου Παργινών Αθήνας

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Ο James Antoniou είναι συγγραφέας και μεταφραστής. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Δημιουργική Γραφή. Με την συγγραφή ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια, δραστηριοποιούμενος τόσο στη γενέτειρά του, την Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η μεγάλη του αγάπη είναι η μυθοπλασία, καθώς του αρέσει να δημιουργεί κόσμους στους οποίους μπορεί να χαθεί ο αναγνώστης για να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητάς του.
Εκτός από τη συγγραφή βιβλίων, έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή μιας σειράς ερευνών και ιστοριών τύπου flash story, δοκιμίων, αστυνομικών σειρών, κ.α.

Ουσιαστικά, το βασικό του είδος συγγραφής βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο θρίλερ και το «παραμύθι για ενηλίκους», όπως του αρέσει να το αποκαλεί, είδος το οποίο στο εξωτερικό ονομάζεται «adult fairytale». Ωστόσο, έχει μέχρι τώρα ασχοληθεί και με άλλα είδη, όπως η κλασσική λογοτεχνία, η αστυνομική περιπέτεια και το steampunk.

Από τον Πρόλογο του Βιβλίου

«Η Περιπέτεια στην Πάργα, δημιουργήθηκε αρχικά ως μια αστυνομική περιπέτεια η οποία παρουσιαζόταν κάθε εβδομάδα σε συνέχειες, ηλεκτρονικά στην κατηγορία  Ε-λογοτεχνία, της ενημερωτικής ιστοσελίδαςwww.patatoukos.com.
Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια σειρά αλληλεπιδραστικού χαρακτήρα, της οποίας την πλοκή οδηγούσαμε από κοινού, εγώ ως συγγραφέας, το δημιουργικό τμήμα της ιστοσελίδας με τον κόπο και τη δουλειά του, αλλά και οι αναγνώστες μέσα από τα μηνύματά τους, στα οποία πρότειναν τη δική τους άποψη.
Το αποτέλεσμα, μας δικαίωσε όλους. Ο Αρχιφύλακας Λιαδέλης πήρε ζωή από την ανάσα όλων μας και μας πρόσφερε οκτώ μήνες γεμάτους σασπένς και αδημονία για την εξέλιξη των γεγονότων.
Ως ομάδα, χρωστάμε ευγνωμοσύνη σε όλους αυτούς που μας πρόσφεραν απλόχερα τα χρώματα της φαντασίας τους και τον χρόνο τους, πλάθοντας μαζί μας αυτήν την περιπέτεια.
Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε η έντυπη, πλέον, έκδοση της «Περιπέτειας στην Πάργα» να δικαιώσει τις προσδοκίες σας.»

“Chameleon” στο Studio Μαυρομιχάλη

ένα δικαστικό αστυνομικό δράμα από την Ομάδα THREE εμπνευσμένο από πραγματικά περιστατικά που συνέβαλαν στη διαμόρφωση ενός επίσημου ορισμού και προφίλ για τη γυναίκα κατά συρροή ...