Η ομάδα αφήγησης “Χείλια λένε παραμύθια” στη Χίο και στις Οινούσσες, 7-11/8/17

Η ομάδα αφήγησης “Χείλια…λένε παραμύθια” (Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου και Καλλιόπη Λιαδή) ταξιδεύει τον Αύγουστο στη Χίο και τις Οινούσσες, για να μοιραστεί τα παραμύθια της με μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών.

Θα παρουσιάσει τις αφηγηματικές ενότητες  “Αηδονάκι λάλησε” και “Μια κατσαρόλα παραμύθια” που αποτελούνται από παραμύθια της προφορικής παράδοσης των λαών διανθισμένα με τους ρυθμικούς ήχους μικρών μουσικών οργάνων και κεφάτα μελωδικά τραγούδια που οι αφηγήτριες τραγουδούν a capella.

Το ταξίδι των παραμυθιών μας στη Χίο και τις Οινούσσες

Το παραμυθένιο ταξίδι ξεκινάει τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, στις 8:00 μ.μ., στην παραδοσιακή πλατεία των Αμάδων, με “Μια κατσαρόλα παραμύθια” γεμάτα περιπέτειες, μαγικούς βοηθούς, γεύσεις, καρυκεύματα και γλυκές μελωδίες.

Τη βραδιά συνδιοργανώνουν το Δίκτυο Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ. και ο Μορφωτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Οι Αμάδες” που μας καλούν,  λίγο πριν βγει το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, να απολαύσουμε τα παραμύθια στη δροσιά του πλατάνου, κερνώντας μας σπιτική βυσσινάδα, κρασί και σούμα. (Είσοδος 5 ευρώ)

Την Τρίτη 8 Αυγούστου, στις 8:00 μ.μ., στη γοητευτική Βολισσό, οι τρεις αφηγήτριες θα αφηγηθούν παραμύθια για τη φύση με τίτλο “Αηδονάκι λάλησε” στην όμορφη, πετρόχτιστη αυλή του Κτήματος Κεφάλα, σε μια βραδιά που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού “Ο Όμηρος” που θα κεράσει δροσερή μανταρινάδα. (Είσοδος 5 ευρώ)

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 7:0 0 μ.μ., το “Αηδονάκι” θα ταξιδέψει στις πανέμορφες Οινούσσες και η Αίθουσα Σ.Φ.Ο. “Μαρίας Π. Λαιμού” θα γεμίσει με  παραμύθια και λαλίσματα για τη φύση. Τη βραδιά διοργανώνει ο Σύλλογος “Φίλοι Οινουσσών”. (Είσοδος ελεύθερη)

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου, στις 7:30 μ.μ. στη φιλόξενη αυλή του ξενοδοχείου Αλμυρίκι, στο Λιθί, θα μαγειρέψουμε και θα απολαύσουμε όλοι μαζί “Μια κατσαρόλα παραμύθια” κοντά στην αμμουδιά και τα αλμυρίκια, λίγο πριν το δειλινό χρωματίσει τον ορίζοντα. (Είσοδος ελεύθερη)

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στις 7:30 μ.μ., στα Νένητα, στη δροσερή βεράντα του πολιτιστικού κέντρου Νενήτων, την αφήγηση (“Αηδονάκι λάλησε”) θα ακολουθήσει εργαστήριο χειροτεχνίας. Tη βραδιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νενήτων “Η Βοκαριά”. (Είσοδος ελεύθερη)

Η ομάδα «Χείλια λένε παραμύθια» θα συμμετέχει επίσης στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης Κοραή, την Τρίτη 8 Αυγούστου, 11:00 π.μ. – 12:30 μ.μ., με την αφηγηματική ενότητα “Παραμύθια μαγικά που ορίζει η καρδιά“, με ήρωες που τολμούν και ακολουθούν την καρδιά και τα όνειρα τους.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα:

 

  1. Δευτέρα 7/8, 8:00 μ.μ., πλατεία των Αμάδων

Μια κατσαρόλα παραμύθια – Είσοδος 5 ευρώ (κέρασμα  βυσσινάδα, σούμα, κρασί)

  1. Τρίτη 8/8, 11:00 π.μ., Βιβλιοθήκη Κοραή

Παραμύθια μαγικά που ορίζει η καρδιά – Είσοδος ελεύθερη

  1. Τρίτη 8/8, 8:00 μ.μ., Κτήμα Κεφάλα, Βολισσός

Αηδονάκι λάλησε – Είσοδος 5 ευρώ (κέρασμα μανταρινάδα)

  1. Τετάρτη 98, 7:00 μ.μ., Αίθουσα Σ.Φ.Ο. “Μαρίας Π. Λαιμού”, Οινούσσες

Αηδονάκι λάλησε – Είσοδος ελεύθερη

  1. Πέμπτη 10/8, 7:30 μ.μ., Ξενοδοχείο Αλμυρίκι, Λιθί

Μια κατσαρόλα παραμύθια – Είσοδος ελεύθερη

  1. Παρασκευή 11/8, 7:30 μ.μ., – Πολιτιστικό Κέντρο Νενήτων

Αηδονάκι λάλησε – Είσοδος ελεύθερη (ακολουθεί εργαστήρι χειροτεχνίας)