Η Ερωφίλη, η Πένυ Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Παπαβομβολάκης στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Πένυ Παπακωνσταντίνου – Δημήτρης Παπαβομβολάκης

«Trigger Point»

 

Δευτέρα 12 και 19 Δεκεμβρίου – Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Συμμετέχουν φιλικά:

Κώστας Λειβαδάς – Σταύρος Σιόλας  12/12

Μπάμπης Στόκας – Κώστας Παρίσσης 19/12

 

Μία μουσική συνάντηση τριών κόσμων -και τριών φίλων-  η Ερωφίλη, ο Δημήτρης Παπαβομβολάκης και η Πένυ Παπακωνσταντίνου, στη μουσική σκηνή Σφίγγα, που έχει σκοπό να πυροδοτήσει συναισθήματα, εκπλήξεις, χαρά και διασκέδαση ή αλλιώς μία δυνατή και ουσιαστική σύμπραξη μέσα από ένα “trigger point”, με σκοπό την άμεση «ανακούφιση» που προσφέρει η μουσική! Φιλικά συμμετέχουν οι Κώστας Λειβαδάς και Σταύρος Σιόλας την πρώτη Δευτέρα (12/12) και οι Μπάμπης Στόκας και Κώστας Παρίσσης την δεύτερη Δευτέρα (19/12).

 

Αντιθέσεις και  συνθέσεις επάνω σε διαφορετικά ηχοχρώματα (παραδοσιακή ελληνική μουσική με αμερικάνικη country/folk, jazz με ρεμπέτικο, alternative rock με λαϊκό) με κεντρικό πρόσωπο την Ερωφίλη, που μετρά αρκετά χρόνια αξιόλογης παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι μέσα από την προσωπική της δισκογραφία όσο και με το Τρίφωνο, να μας παρουσιάζει μια άκρως ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση.

 

Δίπλα της, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια – μουσικός Πένυ Παπακωνσταντίνου, γνωστή από την παρουσία της ως ιδρυτικό μέλος της ορχήστρας Smyrna, πάντα «ανήσυχη» δημιουργικά  με τη μουσική μας παράδοση και ο ξεχωριστός τραγουδοποιός Δημήτρης Παπαβομβολάκης, που εκτός από τη συνεργασία τους με το Τρίφωνο στο τραγούδι «Της χαράς μαγαζί», φέρνει μαζί του τον ήχο της country/folk μουσικής με την οποία ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια μέσα από το διακεκριμένο ελληνικό συγκρότημα της country μουσικής “The Replete Brothers”, μας προτείνουν φρέσκιες εκτελέσεις – αναπάντεχες διασκευές και δημιουργούν μια παράσταση – έκπληξη για πολλούς. Από την Ήπειρο στην Αμερική του ’40, από τον Κραουνάκη στον Ray Charles και από τη Natalie Merchant στον Βαγγέλη Περπινιάδη, δημιουργούν ένα μαγευτικό ταξίδι στην καλή ελληνική και ξένη μουσική που αγαπούν, μέρος του οποίου βεβαίως είναι και τα πιο αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία των τριών καλλιτεχνών.

 

Μαζί τους ο Γιάννης Τσόλκας (πλήκτρα) και Σοφία Κακουλίδου (τύμπανα – κρουστά).

 

Πολίτικο λαούτο –  ακουστική κιθάρα – κρουστά – φλογέρες: Πένυ Παπακωνσταντίνου

Ακουστική κιθάρα: Δημήτρης Παπαβομβολάκης

 

σύνδεσμοι youtube

https://www.youtube.com/watch?v=YWOfIGsZuXo

 

 

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

sfiggamusic@gmail.com

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμή εισόδου: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Η Μελίνα Κανά στο Ρυθμός stage

“Βάλε κρασί στου φίλου το ποτήρι”… Βάλε και τη διάθεση της παρέας και τα τραγούδια τα πιο αγαπημένα. Η Μελίνα Κανά ανεβαίνει φέτος το χειμώνα ...