Ηχόραμα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

7η Βραδιά Λόγου και Μουσικής

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ionio 1

Ηχόραμα

Ιόνιο, Πορεία Δυτικά

Τρεις μορφές τέχνης –ποίηση, μουσική και φωτογραφία– συνυπάρχουν επί σκηνής σε ένα ιδιότυπο ηχόραμα που ακολουθεί τις διαδρομές της συγκίνησης, την ευαισθησία και την σκέψη των δημιουργών. Τρεις καλλιτέχνες, ο φωτογράφος Δημήτρης Ταλιάνης, ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και ο μουσικός Γιώργος Αθανασακόπουλος ταξιδεύουν στο Ιόνιο με μόνη αποσκευή την ειλικρίνεια των συναισθημάτων τους.

Ο φωτογράφος Δημήτρης Ταλιάνης και ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς περιηγήθηκαν το Ιόνιο και αποτύπωσαν σκέψεις και συναισθήματα.Κυνήγησαν ανατολές, στήνοντας του ήλιου καρτέρι στα βουνά και στο πέλαγος. Ανεβοκατέβηκαν φεριμπότ και αυτοκίνητα, έτρεξαν, αλλά και παραφύλαξαν, να συλλάβουν το ιόνιο φως σε ζωντανά νερά που αντανακλούν ελευθερίες, σε βράχους που δοκιμάζουν τους ανέμους και σε γειτονιές που ξέρουν από χρώματα κι από παραμύθια. Πάλεψαν με σκιές και με σιωπές. Και πρόλαβαν τη δύση την ώρα της προσευχής και της υπόσχεσης. Στις φωτογραφίες και στις λέξεις ο μουσικός Γιώργος Αθανασακόπουλος άκουσε τον παλμό των δικών του βιωμάτων και αναμνήσεων.

ionio 3 small

Το Ηχόραμα Ιόνιο, Πορεία Δυτικά προβάλλει την ομορφιά του Ιόνιου τοπίου, παραλληλίζοντας τα νερά, τους βράχους και τους ανέμους και βοηθώντας στην προσπάθεια έκφρασης του αθέατου. Ο θεατής – ακροατής ταξιδεύει, μέσα απόήχους, λέξεις και εικόνες, σε μέρη άγνωστα ίσως, αλλά οικεία, στα χρώματα, στις μνήμες, στουςμύθους του Ιονίου, στη μαγική αυτή θάλασσα που χωρίζει και μαζί ενώνει, που ξεπροβοδίζει και ταυτόχρονα υποδέχεται.

Στο ιδιότυπο αυτό Ηχόραμα συμμετέχει το μουσικό σχήμα Vibrato της Πολυφωνικής Πατρών
Βιολί: Λάουρα Λούκα
Φλάουτο: Σέργιος Σοϊλές
Μαντολίνο: Τέτη Ζέρβα
Κιθάρες: Αγλαΐα Μαραθιά, Βασίλης Αναστασόπουλος, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Κασσιανή Αναστασοπούλου, Μαρίνος Αστερής, Φώτης Τσιλεμέκης
Κόντρα Μπάσο: Βιλέντ Καραπετιάν
Κρουστά: Κώστας Κονδύλης
Φωνή: Δέσποινα Κριμπά
Διεύθυνση Ορχήστρας: Γεώργιος Αθανασακόπουλος

ionio 2 small

Ηχόραμα: Ιόνιο, Πορεία Δυτικά
Δημήτρης Ταλιάνης, Διονύσης Καρατζάς, Γιώργος Αθανασακόπουλος

Ημερομηνία: Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015
Πρώτη προβολή στις 19:00
Δεύτερη προβολή στις 21:00
Διάρκεια προβολής: 1 ώρα
Τόπος εκδήλωσης: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Αμφιθέατρο Κέντρου ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά
Γενική είσοδος: 10 €
Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Διοργάνωση: Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το φωτογραφικό λεύκωμα Ιόνιο, Πορεία Δυτικά με φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη και κείμενα του Διονύση Καρατζά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τοπίο.