Εύθραυστο Όριο – Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Μανουσάκη

0
Το Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, ΗΠΑ) και οι Εκδόσεις Πλανόδιον, παρουσιάζουν τον Δρ. Βασίλη Μανουσάκη σε ανάγνωση αποσπασμάτων από την νέα, δίγλωσση, ποιητική του συλλογή με τίτλο “Εύθραστο Όριο” (Εκδόσεις Πλανόδιον, 2014).

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαρτίου, στις 19:30, στον 8ο όροφο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά και στα Ελληνικά χωρίς ταυτόχρονη διερμηνεία.

 

Ο Δρ. Βασίλης Μανουσάκης είναι, από το 2013, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Hellenic American University όπου διδάσκει λογοτεχνική μετάφραση. Έχει επίσης διδάξει, στο παρελθόν, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Γράφει και μεταφράζει ποίηση, πεζογραφία και δοκίμια και αρθρογραφεί και συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές “Μιας σταγόνας χρόνος” (Πλανόδιον, 2009), “Movie Stills” (.poema.., 2013 -γραμμένη στα Αγγλικά), και τη συλλογή διηγημάτων “Ανθρώπων όνειρα” (Εκδόσεις Αντ. Σταμούλη, 2010). Είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας του Φιλάδελφου (www.philadelphus.gr), του νέου ηλεκτρονικού περιοδικού για τη μετάφραση που είναι αποτέλεσμα κοινής πρωτοβουλίας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Hellenic American University.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ομιλητές

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:  Δρ. Ανδριάνα Καλφοπούλου (ποιήτρια, δοκιμιογράφος και μέλος του διδακτικού προσωπικού στο Πρόγραμμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Hellenic American College), Ηρώ Νικοπούλου (εικαστικός και συγγραφέας).

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι: Στέφανος Μπάσιγκαλ, Λένα Καλλέργη, Κωνσταντίνος Πλησιώτης και ο συγγραφέας.

 

 

For information about the event in English, please visit the link

 

 

 

 

Ημερομηνία εκδήλωσης

 

 

Τρίτη 26 Μαρτίου 2015, 19:30

 

 

Διεύθυνση

 

8ος όροφος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

 

 

Είσοδος

 

Eίσοδος ελεύθερη

 

 

Πληροφορίες

 

Για κράτηση θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210 3680950 και στο email[email protected]

No comments