«Εταιρεία Θαυμάτων» στο «Ανοιχτό Θέατρο»

Το «Ανοιχτό Θέατρο» είναι ένας θεσμός που υιοθετεί το Κέντρο Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. και  ο οποίος ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2016. Τα Θέατρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανοίγουν τις πόρτες τους σε κοινό και σε θεατρικές ομάδες και το θέατρο γίνεται πιο «προσιτό» από ποτέ. Ο νέος αυτός θεσμός θα υπηρετείται αποκλειστικά από ερασιτέχνες εραστές της θεατρικής τέχνης και Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Σκοπός όμως του ερασιτεχνικού θεάτρου δεν είναι μόνο η παραγωγή αξιόλογων παραστάσεων. Σκοπός του είναι  η κοινωνικοποίηση των ερασιτεχνών ηθοποιών, η συντροφικότητα που αναπτύσσεται μεταξύ τους, η αμοιβαία ανοχή, η γνώση εποχών, ηθών, η χαρά της μεταμόρφωσης που απολαμβάνουν και η έκθεση τους στην κριτική του κοινού. 

Το «Ανοιχτό Θέατρο» κάνει έναρξη με την θεατρική παράσταση

«Εταιρεία Θαυμάτων»

του Δημήτρη Ψαθά

σε σκηνοθεσία – διασκευή της Ευτυχίας – Νιόβη Κιτρίδη

από την Θεατρική Ομάδα «Ψ.Α.Ο. Ε.Λ.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης»

Σαββάτο 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:30

στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Στην «Εταιρεία Θαυμάτων», ο Ψαθάς σατιρίζει τους αφελείς και θρησκόληπτους που πέφτουν θύματα απατεώνων. Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι Βάσω Κόρκα και Βασίλης Παπαδόπουλος αποδίδουν με κέφι τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η «Εταιρεία Θαυμάτων» είναι μια δήθεν φιλανθρωπική οργάνωση μιας απατεώνισσας ιδιοκτήτριας  ελληνο-βρετανικής εταιρείας μεταλλείων, της αγγλίδας κ. Τζόουνς (Θάλεια Ορφανού), που στήθηκε με σκοπό να οικειοποιηθεί η εν λόγω Αγγλίδα, με τη βοήθεια του επινοημένου Αγίου Βλαντίου, το πλούσιο σε μετάλλευμα βοσκοτόπι του αφελούς και θεοσεβούμενου Ιλαρίου (Βασίλης Παπαδόπουλος). Για να το πετύχει, η κ. Τζόουνς χρησιμοποιεί τον ιεροκήρυκα Κοσμά (Αστέριος Κιοσσές) που «λιβανίζει» τους εύπιστους κι αγράμματους χωριάτες, καθώς και την όμορφη Μίνα (Βάσω Κόρκα), επικουρούμενη από τη μητέρα της Δανάης (Σοφία Μπέκα). Η Δανάη παριστάνει τη μουγκή, (“αβαβάο παπαπάο”) η οποία θα ξαναβρεί τη μιλιά της χάρη στο «θαύμα» του αγίου, αλλά ο καταλύτης έρωτας, ανάμεσα στον Ιλάριο και τη Μίνα, στέκεται αφορμή να αποκαλυφθούν οι κατεργασίες  όλων.

 

Στους υπόλοιπους ρόλους: Ενωμοτάρχης (Χρήστος Τσιτουρίδης), κυρά Θοδώρα (Τάνια Πουρσανίδου), Μυστικός Αστυνομικός (Κώστας Ζαφειρόπουλος), Κίμων (Νίκος Κοσμίδης), Ουρανία (Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου), Λελεκόπουλος (Δημήτρης Μπιτόπουλος), Ποδαροπούλου (Ηλέκτρα Χατζίδου), σοφέρ (Στάθης Σαββίδης), Συμβολαιογράφος (Κωνσταντίνα Τουγιουντζή).

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Ευτυχία – Νιόβη Κιτρίδη

Μουσική Επιμέλεια – Φωτισμοί: Νίκος Τογανίδης

Σκηνογραφική Επιμέλεια: Μιχάλης Κιτρίδης

 ΑΦΙΣΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

 

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διάρκειας,

χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

 

 

 

 

 

 

Η «ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» είναι μία ομάδα εθελοντών πολιτών που «υιοθετεί» άπορες οικογένειες και τους προσφέρει  μηνιαίο πακέτο αξιοπρεπούς διαβίωσης.  https://www.facebook.com/arogithessalonikis.gr
https://www.facebook.com/groups/arogithessalonikis/?fref=ts

 

ΧΟΡΗΓΟΙ:

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:        

 

KollektivA – Προσωρινή αναβολή της παράστασης «Η Μπαλάντα της Φυλακής»

Αναβάλλονται προσωρινά οι παραστάσεις για την “Μπαλάντα της Φυλακής”, καθώς δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στο κινηματοθέατρο Αλκυονίδα, λόγω σοβαρών ελλείψεων τεχνικής υποδομής και μη έγκαιρης κάλυψής ...