Ενθουσίασε η παράσταση La Vie en Rose του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Κατάμεστο ήταν χθες το Βασιλικό θέατρο, όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία- αφιέρωμα στην EdithPiaf,  που οργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης «La vie en rose» ο κόσμος χειροκροτούσε με ενθουσιασμό ενώ στο φινάλε οι περισσότεροι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι και αποθέωσαν όλους τους συντελεστές.

Χθες η Θεσσαλονίκη γνώρισε και αποθέωσε μια σπουδαία καλλιτέχνιδα, που ζει και κάνει καριέρα στην Γερμανία. Η Βασιλική Ρούσση όχι μόνο ερμήνευσε αλλά «ενσάρκωσε» την Έντιθ Πιαφ και καθήλωσε το κοινό με το πολύπλευρο ταλέντο της. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της εξαιρετικής μαέστρου Λίζας Ξανθοπούλου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο εκφραστικός Χρίστος Στυλιανού αφηγήθηκε τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής και της επαγγελματικής πορείας της Έντιθ Πιαφ ενώ ο νεαρός αλλά πολύ ταλαντούχος Αλέξανδρος Τζιοβάνης κέρδισε τις εντυπώσεις.

Την σκηνοθετική επιμέλεια υπέγραψε με απόλυτη μαεστρία ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Ο κόσμος παρακολούθησε επί σκηνής στιγμές από τη ζωή του πιο υπέροχου και μελωδικού σπουργιτιού. Και όπως είπε κάπου ο πολυαγαπημένος της φίλος Jean Cocteau:«Η Εντίθ Πιαφ είναι μια ιδιοφυΐα, είναι ασύγκριτη, δεν υπήρξε ποτέ πριν Εντίθ Πιαφ, δεν θα υπάρξει ποτέ άλλη στο μέλλον».

Τα εισιτήρια της παράστασης είχαν εξαντληθεί μια εβδομάδα πριν την πραγματοποίησή της.

Όλα τα έσοδα της βραδιάς από τα εισιτήρια θα διατεθούν στο Άσυλο του Παιδιού Θεσσαλονίκη.

 

Εγκαίνια της έκθεσης «Εικόνες από την Πινακοθήκη Τρετιακόφ. Η Ρωσική Ζωγραφική εικόνων μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης»

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού  Αριστείδη Μπαλτά η έκθεση «Εικόνες ...