Εκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Ν. Καρακάση στο Βανκούβερ του Καναδά

Έκθεση κινηματογραφικών φωτογραφιών με θέμα το ελληνικό τοπίο θα παρουσιάσει  ο γνωστός σκηνοθέτης  Χρήστος N. Καρακάσης στη γνωστή Γκαλερί BEAUMONT στο Βανκούβερ του Καναδά, 4-18 Σεπτεμβρίου .

Η φωτογραφική του δουλειά αποτελεί μια διαυγή και γεμάτη ενέργεια σύλληψη της ελληνικής γης και των τοπίων της. Έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλές χώρες σε εκτυπώσεις πολύ μεγάλων διαστάσεων, αλλά και στην Φινλανδία όπου για πρώτη φορά συναντήθηκε εικαστικά με την Βασιλική Κάππα στην έκθεση των Αόρατων Πόλεων της με την ταινία του «Take a trip» που προβαλλόταν σε ειδική εγκατάσταση.

Πρόσφατα συμμετείχε στην Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Eλλάδα: Στιγμές προσωπικής ευτυχίας»  στην Μόσχα που εγκαινιάστηκε στις  22 Ιανουαρίου 2016 στην Πινακοθήκη «Na Kashirke». Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης είναι γνωστός μέσα από τις ταινίες του που έχουν αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις και προβληθεί σε πολλές χώρες. Η φωτογραφική του δουλειά, φιλτραρισμένη μέσα από τη ματιά του σκηνοθέτη, αποτελεί κυρίως ένα σύνολο από εικόνες που πληρούν προδιαγραφές όχι μόνο φωτογραφίας αλλά και πλάνου. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με film 35mm

photo Beaumont

Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Πληροφορική και Σκηνοθεσία Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην ανάπτυξη και την μεθοδολογία της εκπαίδευσης (Post graduate diploma in training and development) και μεταπτυχιακό τίτλο στην σκηνοθεσία κινηματογράφου και θεάτρου Post graduate diploma in film andtheatre direction. Έχει επιμεληθεί οπτικοακουστικά καλλιτεχνικά, οργανωτικά και σε τεχνικό επίπεδο πολλές εκδηλώσεις παρουσιάσεις, διαφημίσεις, Video art, Φεστιβάλ. Ως Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος-Παραγωγός έχει παρουσία από το 1992. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει διεθνείς βραβεύσεις και έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ιδρυτής των εκδόσεων κουίντα και της κινηματογραφικής εταιρείας ΚΟΥΙΝΤΑ Production . Καθηγητής Κινηματογράφου σε πολλές σχολές και ιδρύματα.  Από το 2011 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF και από το 2013 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο διεθνές οικολογικό και επιστημονικό πανόραμα της ΚΟΥΙΝΤΑ. Έχει γράψει την «εισαγωγή στον κινηματογράφο» βιβλίο το οποίο  απευθύνεται σε επίδοξους σκηνοθέτες, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την τέχνη αλλά και την τεχνική του κινηματογράφου.

ΕΣΕ: 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει:   τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους 1. Πρωτότυπου Έργου 2. Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού ...