Εγκαίνια Έκθεσης «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Στα εγκαίνια της εκπαιδευτικής Έκθεσης «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 12:00  το μεσημέρι στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας  Κανελλοπούλου, παρευρέθη ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς.

Εκεί, τον υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Σουζάνα Χούλια-Καπελώνη και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου κ. Νέλλος Κανελλόπουλος. DSC_0442 

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ξεναγήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μουσείου, τον οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται και μαθητές μέσα από εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες.

 Μιλώντας για την έκθεση, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε τη σημασία που έχει η συνέργεια του πολιτισμού με την εκπαίδευση, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί όσους εργάστηκαν για να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα: «Είναι ωραίο ο πολιτισμός να εισέρχεται κατ’ αρχήν στα σχολεία, αλλά και σε όλες τις συναφείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Αυτή η έκθεση είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία, ώστε να αρχίζουν από μικρή ηλικία τα παιδιά να αντιλαμβάνονται σε ποια χώρα ζουν και πως όσα θυμίζουν τον πολιτισμό μας δεν είναι νεκρά πράγματα, αλλά μπορούν να ζωντανέψουν. Συγχαίρουμε και τιμάμε όσες προσπάθειες γίνονται με ζήλο και όραμα και που σκοπό  έχουν να προάγουν τον πολιτισμό μας».

Αναφερόμενος ο Υπουργός στην παιδαγωγική διάσταση του αρχαίου θεάτρου, σημείωσε ότι: «Το αρχαίο θέατρο, το οποίο θα γνωρίσουν μέσα από αυτή την έκθεση τα παιδιά, είναι κάτι το διαχρονικό, κάτι που έχει τις ρίζες του στο παρελθόν και συνεχίζει μέχρι και σήμερα, όχι μόνον ως θέατρο, αλλά και ως αρχαία προβληματική περί θεάτρου, περί κωμωδίας και τραγωδίας, περί του χώρου του θεάτρου και πως αυτός ο χώρος φιλοξενεί  τους θεατές. Αυτή, λοιπόν, η αναμέτρηση με το αρχαίο είναι ζωογόνα για ολόκληρο τον σύγχρονο πολιτισμό και σε όλες του τις διαστάσεις». 

Καθώς η έκθεση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας μέσω διαδραστικών εφαρμογών για μαθητές, συνδυάζοντας εκπαίδευση και ψυχαγωγία, ο Υπουργός δήλωσε: «Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν τον αντίκτυπο του αρχαίου πολιτισμού στη σημερινή εποχή, είτε μέσα από αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα είτε με τη βοήθεια των εξαίρετων βιβλίων συναρτημένων με την έκθεση, τα οποία ομολογώ πως με γοήτευσαν».