Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς + Scars : Δευτέρα, 5/12 παράσταση με σκοπό… φιλοζωικό

Πώς θα ήταν το yellow submarine εάν το τραγουδούσαν σκαθάρια; Πώς κάνει οικογένεια ένας σκορπιός που σπέρνει τον τρόμο στην Άγρια Δύση; Πώς μπορεί η πρόωρη εκσπερμάτιση να σταθεί σωτήρια για το αλογάκι της Παναγίας; Ποιο παραδοσιακό χορεύουν τα σφουγγάρια ενώ αποκαλύπτουν τις ερωτικές τους ατασθαλίες; Πώς ο Leonard Cohen εκφράζεται μέσα από την άλκη;

 

Αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά θα δημιουργηθούν και απαντηθούν από την κωμωδία «Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς» την οποία παρουσιάζουν επί σκηνής οι AbOvo και οι 4Frontal. Δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)…ξέρετε τώρα…

 

Η παράσταση παρουσιάστηκε ως work-in-progress στο 9ο Bob Theatre Festival και επιστρέφει στην ολοκληρωμένη της μορφή στο Bios, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, έως τις 3 Ιανουαρίου 2017.

 

Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τη δράση του φιλοζωικού σωματείου SCARS- Second Chance.

 

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Βίσκοβιτς είναι ένας δίγαμος παπαγάλος, ένας σκαραβαίος με τεράστια περιουσία, ένα ερωτευμένο με τον εαυτό του σαλιγκάρι, ένα σκουλήκι που ατύχησε στον έρωτα, ένας σκορπιός που σπέρνει τον τρόμο στην άγρια δύση, ένα σφουγγάρι που δεν θέλει να πιει, ένας συζυγοφάγος καρχαρίας, ένα ερωτευμένο αλογάκι της παναγίας και μια άλκη-απόλυτο αρσενικό.
Οι ξεκαρδιστικές μεταμορφώσεις του Βίσκοβιτς τον μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες, στις οποίες όλοι εμείς, ολο και κάτι δικό μας θα βρούμε!

 

Tαυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης, Γιάννης Σαρακατσάνης
Σύλληψη και δραματουργική επιμέλεια: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Γιάννης Σαρακατσάνης, Πάνος Τοψίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Γιαννουλάδης, Γιάννης Σαρακατσάνης
Επιμέλεια κίνησης, Φωτογραφίες, Γραφιστικά: Πάνος Τοψίδης
Ερμηνεύουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαρία Μπαλούτσου, Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Πάνος Τοψίδης, Σωσώ Χατζημανώλη

 

Στοιχεία Παράστασης

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη /  Έως 3 Ιανουαρίου 2017

Ώρα έναρξης:                                    21.00

Διάρκεια :                                           90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων:                             12 € (γενική είσοδος), 10 € (φοιτητικό, ανέργων)

Χώρος:                                                                 BIOS.ΜΑΙΝ, Πειραιώς 84 Αθήνα

 

Πληροφορίες:                                  Τ.:2103425335 / www.bios.gr

https://www.facebook.com/%CE%95%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%92%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82-AbOvo-4Frontal-670450149764304/?fref=ts

 

 

Λίγα λόγια για το SCARS- Second Chance Animal Rescue Society

Το SCARS είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο (αρ. διαταγής 629/2015 Ειρηνοδικείου Αθηνών) και δραστηριοποιείται στα Νότια Προάστια της Αττικής.

 

Στον ένα χρόνο δράσης του έχει επικεντρωθεί στο να βοηθήσει ζώα τα οποία είναι τσαλακωμένα, σκονισμένα, ιδιαίτερα και για κάποιους αόρατα. Ζώα τα οποία έχουν βιώσει την απώλεια των δικών τους ανθρώπων, που έπρεπε να αρχίσουν να ζουν από την αρχή. Ζώα που μετά από ταλαιπωρίες χειρουργείων βγήκαν νικητές, ίσως με κάποια απώλεια, αλλά που αξίζουν σίγουρα μια δεύτερη ευκαιρία.
Από τα 187 ζώα (κυρίως σκύλοι και γάτες) που πέρασαν έως τώρα από το σωματείο , 84 από αυτά είναι “ιδιαίτερα” ζώα που δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν ως αδέσποτα:

-25 τυφλά
-12 μονόφθαλμα
-10 τρίποδα
-18 άλλες ιδιαιτερότητες (απώλεια ακοής, αταξία, ακρωτηριασμένη ουρά, FIV, κτλ)
-8 ηλικιωμένα
-11 που έμειναν ορφανά καθ ότι οι δικοί τους πέθαναν

 

Το σωματείο δε διαθέτει κάποιο καταφύγιο. Ο χώρος περίθαλψης και φιλοξενίας είναι τα σπίτια των εθελοντών του. Με τη στήριξη των φίλων του, μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια σε αδέσποτα ζώα που έχουν ανάγκη σίτισης, στείρωσης, ιατρικής περίθαλψης, φιλοξενίας και υιοθεσίας.

 

Ευχαριστεί θερμά όλους και όλες που έχουν συμβάλει έως τώρα στην πραγματοποίηση του σκοπού του!

Επικοινωνία μεσω e-mail στο [email protected] ή μέσω facebook στο scars.gr

«Θα Πετάξω» με τον Δήμο Αναστασιάδη

Ο τραγουδιστής και δημιουργός Δήμος Αναστασιάδης, ένα  κράμα ροκ χαρακτήρα με σεβασμό στην ελληνική μουσική παράδοση, που έχει δώσει αγαπημένα τραγούδια όπως το «Αν Μ’Αγαπάς», ...