Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας στον Υμηττό

Έγιναν τα εγκαίνια Διεθνούς Έκθεσης Γελοιογραφίας στην  Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας στον Υμηττό το οποίο είναι θεματικό,περιλαμβάνει δρώμενα τα οποία πλαισιώνουν την Διεθνή Έκθεση στην οποία εκτίθενται έργα Γελοιογράφων από όλο τον Κόσμο. Είναι το μόνο Φεστιβάλ στην χώρα που είναι θεματικό με έργα που δημοσιοποιούνται στην Έκθεσή  για πρώτη φορά, είναι θεσμοθετημένο μιας και γίνεται κάθε χρόνο εδώ και 4 χρόνια και συναντά την μεγάλη ανταπόκριση ξένων και Ελλήνων Γελοιογράφων. Το Φεστιβάλ το οργανώνει Οργανωτική Επιτροπή αποτελούμενη από τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού και το Εργαστήρι. Το Εργαστήρι είναι μια τοπική συλλογικότητα ανθρώπων με κοινωνικά και πολιτιστικά ενδιαφέροντα που δρα εθελοντικά. Επίσης υποστηρίζεται από την Feco Greece Levadia η οποία είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γελοιογράφων (FE.C.O.)

Φέτος επιλέχθηκε ως θέμα την Προσφυγιά & την Μετανάστευση. Ένα θέμα που δεν προσφέρεται για γέλιο όμως μπορεί να αποτυπώνεται μέσα από το πενάκι του Γελοιογράφου ένα σκίτσο που αναδεικνύει την φρίκη, τον πόνο, τα προβλήματα, ακόμη και τα προβλήματα των κοινωνιών υποδοχής.

 

Η  Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 6-9 μ.μ., την Κυριακή 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ., σήμερα Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 10 π.μ. – 2 μ.μ.

 Η απονομή Βραβείων και Επαίνων στους Γελοιογράφους και τους Μαθητές και Μαθήτριες

θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου ώρα 7 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου Υμηττός , όπου θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Γιώργο Χριστοδούλου κιθάρα-φωνή

Συγκοινωνία: Λεωφορεία 212 Μετρό Στ Δάφνης – Καρέας από Μετρό Στ. Δάφνης, 856 Αιγάλεω – Υμηττός -Δάφνη από οδό Καφαντάρη Μετρό Στ. Αγ. Ιωάννης και από Κέντρο Αθήνας (στάσεις Πειραιώς, Σταδίου & Αιόλου, Σύνταγμα Αμαλίας), 140 Πολύγωνο – Γλυφάδα

Επικοινωνία: 2107623568, 2109707681, 6987046005