Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση” του Γιώργου Καββαδία

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 20:00
Αθηναίων Πολιτεία (Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου, Θησείο)
Ο Γιώργος Καββαδίας επιστρέφει με την νέα του επίκαιρη συλλογή «Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση».

Η νέα αυτή συλλογή χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες οι οποίες φέρουν τα ονόματα των φάσεων της οικονομικής ανάπτυξης (Άνοδος-Κρίση-Ύφεση-Αναζωογόνηση). Κάθε μία από τις παραπάνω ενότητες αποτελείται από 10 ποιήματα του Γιώργου Καββαδία -τα οποία γράφτηκαν ανάμεσα στο 2013 και το 2015- και 2 σχέδια τωνΙωάννη και Χρυσόστομου Ντούβαλη.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει επίσης το παράρτημα «Στους δρόμους…» το οποίο περιέχει κάποια άρθρα του ποιητή τα οποία έχουν δημοσιευτεί παλιότερα σε ηλεκτρονικά περιοδικά.

Ο Γιώργος Καββαδίας δε διστάζει να πάρει θέση απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά και στη στάση που κρατάει η κοινωνία.

Το πακέτο του βιβλίου συμπληρώνει ένα CD με 18 απαγγελίες και 4 μελοποιημένα Bonus Tracks.

Το εξώφυλλο του βιβλίου και του CD φωτογράφησε και επεξεργάστηκε η Μαριέττα Τούτση.

Τις απαγγελίες στο CD έχουν αναλάβει αλφαβητικά οι:
Θοδωρής Βλαχάκης (Magic De Spell), Γιώργος Θεοφάνους (KollektivA), Γιώργος Σπανός, Θανάσης Χουλιαράς(KollektivA), Έλσα Χωριανοπούλου (Θεατρική Ομάδα “Όνομα?”), Γιώργος Γελαράκης, Θεόδωρος Καρέλλας,Δημήτρης Pixel Δημητριάδης (Magic De Spell), Χριστίνα Μητροπούλου, Ναταλία Σουίφτ (Θεατρική Ομάδα “Όνομα?”), Άννα Μανωλαράκη (Κάρμα), Μανώλης Θαλασσινός (Κρυφές Αλήθειες), Νίνα Ντούνη (Θεατρική Ομάδα “Όνομα?”), Ευδοκία Τσοτάκου (Θεατρική Ομάδα “Όνομα?”), Άννα Καρλαύτη (Motivo 4), Μαρία Κλινάκη, Χρήστος Καλογράνης (Γυμνά Καλώδια), Νίκος Χατζηστεφάνου και ο ποιητής.

Τα Bonus Tracks αφορούν μελοποιήσεις στίχων του δημιουργού από τη συλλογή «Ό,τι μας στοιχειώνει», της οποίας η δεύτερη έκδοση κυκλοφορεί επίσης από τις Εκδόσεις Εντύποις. Συνθέτες αυτών είναι οι: Αντώνης Αυγουλλάς(Group PάrΩdy), Κώστας Λεμονίδης, Νίκος Ρουμελιώτης, Κώστας Βασιλάκης.

Μέρος των εσόδων που θα προκύψουν από την πώληση του βιβλίου, θα διατεθούν στον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, «Φλόγα».
αφίσα παρουσίασης

Η παρουσίαση του βιβλίου, η οποία θα σημάνει και την έναρξη κυκλοφορίας του στα βιβλιοπωλεία, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο Αθηναίων Πολιτεία (Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου, Θησείο).
Θα μιλήσουν αλφαβητικά οι:
Βούτου Αντριάνα (Δημοσιογράφος), Θεοφάνους Γιώργος (KollektivA/Μουσικός Παραγωγός), Καρακώστα Βασιλική (Ερμηνεύτρια), Κρανιάς Γιάννης (ο Εκδότης), Κροκίδης Χριστόφορος (Μουσικοσυνθέτης), Σαραντίδης Μπάμπης (Ποιητής/Εκπαιδευτικός).
Συντονίζει ο Γκολφινόπουλος Απόστολος (Ραδιοφωνικός Παραγωγός).

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό, έχοντας ρίζες και από την Κω. Σπούδασε Πληροφορική στο Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης, ένα επάγγελμα που ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Την κλίση του στην ποίηση, και γενικότερα στην συγγραφή, ανακάλυψε στα 16 του.

Γράφει ποιήματα, στίχους, πεζά και άρθρα. Κατά καιρούς κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα φιλολογικά και ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστοσελίδες. Από τον Οκτώβρη του 2010 μέχρι και το καλοκαίρι του 2011, διετέλεσε αρχισυντάκτης της στήλης που σχετιζόταν με το Ελληνικό Ροκ στο ηλεκτρονικό περιοδικό SouthernRock.gr  του Σάββα Συνοδινού.

Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τους Νίκο Ρουμελιώτη, Κώστα Λεμονίδη, Νίκο Χατζηστεφράνου, Group PάrΩdy, Δημοσθένη Παπαδημητρίου, Άγρια Μυστικά, Μανώλη Θαλασσινό και Κώστα Βασιλάκη.

Ταυτόχρονα με την συγγραφή, ασχολείται και με το ραδιόφωνο από το 2008. Ξεκίνησε από έναν ερασιτεχνικό διαδικτυακό σταθμό που φιλοξενούσε στο σπίτι του σαν φοιτητής, και συνέχισε σε διάφορους διαδικτυακούς, σταθμούς αλλά και στα FM μέσω του Atlantis FM. Αυτή την περίοδο μπορείτε να τον ακούσετε στον DriverFM.gr.

Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τρεις ποιητικές συλλογές. Το 2007, κυκλοφόρησε η συλλογή με τίτλο «Περπάτησα στο δρόμο που σκέπασε η στάχτη», το 2009, η συλλογή με τίτλο «…Από τις Ερινύες στις Κήρες…», και το 2012, η συλλογή με τίτλο «Ό,τι μας στοιχειώνει» (επανέκδοση το 2015 από τις Εκδόσεις Εντύποις).