Γιώργος Ανδρέου και Γιώργος Καζαντζής στα Ανώγεια με Λέκκα και Λεγάκη

Η Πανσέληνος του Αυγούστου, βρίσκει δύο από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες και δημιουργούς, τον Γιώργο Ανδρέου και τον Γιώργο Καζαντζή να συναντιούνται στα Ανώγεια, στο Θέατρο Νίκος Ξυλούρης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Πέτρας Πολιτισμός 2017».

Οι μουσικές τους συνθέσεις έχουν “ντύσει” κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και έχουν αποτελέσει ρεπερτόριο συναυλιών πολλών ορχηστρών. Πολυσύνθετοι και με πολλά ενδιαφέροντα και οι δυο τους, έχουν διευθύνει φεστιβάλ πολιτισμού, έχουν επιμεληθεί εκδοτικά labels της δισκογραφίας, έχουν συμμετάσχει σε δράσεις κοινωφελείς και εθελοντικές καθώς και σε συνέργειες γύρω από την Ελληνική μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι.

Έχοντας συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν, αποφάσισαν να ξαναβρεθούν μαζί στην σκηνή, παρουσιάζοντας καινούργια και κλασικά δείγματα της συνθετικής τους δουλειάς και δημιουργούν καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες τόσο με το άρωμα των συνθέσεών τους, όσο και με σημαντικά ποιητικά κείμενα τα οποία έχουν μελοποιήσει, στη φετινή τους καλοκαιρινή περιοδεία.

Ερμηνεύει ο Βασίλης Λέκκας – ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της εποχής μας, με την πολύχρονη θητεία του δίπλα στον Μάνο Χατζιδάκι, τις δισκογραφικές και επί σκηνής συνεργασίες με τους πιο σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς της Ελληνικής Μουσικής.

Ερμηνεύει επίσης, η Κορίνα Λεγάκη. Μια σημαντική ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς, με πολλές ποιοτικές μουσικές συμμετοχές και συνέργειες και με αξιόλογη πολυσυλλεκτική δισκογραφία. Πολύγλωσση και πολυσύνθετη, έχει επίσης ερμηνεύσει και ηχογραφήσει τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου και του  κινηματογράφου.

Μια μοναδική συναυλία, με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, κάτω από το ωραιότερο φεγγάρι του καλοκαιριού.

Δήμος Ανωγείων

Θέατρο Νίκος Ξυλούρης

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 | Ώρα 21.30

 

Είσοδος 9 ευρώ.

Μειωμένο 7 ευρώ.