Βασίλης Ράλλης: Ζούμε σε περίεργες εποχές…

O Βασίλης Ράλλης είναι ένας ανερχόμενος τραγουδοποιός/τραγουδιστής από την Πάτρα που έχει ήδη στο βιογραφικό του αμέτρητα live σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα είτε με μπάντα είτε μόνος του με μια κιθάρα. Τον γνωρίσαμε από τους Monostyle μια ροκ μπάντα η οποία έχει ήδη μια ολοκληρωμένη δουλειά και 4 singles τα οποία έχουν ξεχωρίσει, καθώς και πολλές συναυλίες σε φεστιβάλ όπως Ήχοι του Δάσους,River Party καθώς και πολλά support όπως Φοίβος Δελοιβοριάς, Σπύρος Γραμμένος, Ρόδες, Δημήτρης Καρράς και πολλούς άλλους .Ο Βασίλης Ράλλης αυτό τον καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό сd με τίτλο «Ανησυχία, αταξία και ανασφάλεια» που περιλαμβάνει 12 τραγούδια από διάφορες επιρροές που ξεκινούν από το ροκ και φτάνουν στο παραδοσιακό, balkan μέχρι το ρεμπέτικο, με προσθετικά στοιχεία από διάφορα άλλα είδη ξένα και ελληνικά, έχοντας όμως σε όλα τα τραγούδια ένα ψυχεδελικό ύφος.

 

O Βασίλης Ράλλης μίλησε στη ΓΕΦΥΡΑ για την νέα του δουλειά.

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το Album “Ανησυχία, Αταξία και Ανασφάλεια, μίλησέ μας γι αυτό;

Kαλησπέρα παιδία είναι μια δουλεια η οποία δημιουργήθηκε στο studio pazl στην Αθήνα και μου πήρε αρκετό καιρό.12 κομμάτια με διαφορετικούς ήχους από Βαλκανικούς μέχρι rock και ρεμπέτικα με στίχο ιδιαίτερα κοινωνικοπολιτικό αλλα και βιωματικό.Κυκλοφορεί από το Music Corner ένα από τα πιο διαχρονικά δισκοπωλεία στην Αθήνα στη Πανεπιστημίου.

Ποιοι οι συντελεστές τους δίσκου;

Ο Βαγγέλης Καραπέτρος ο οποίος έκανε τη παραγωγή,την ενορχήστρωση και έχει παίξει και τα περισσότερα όργανα από τύμπανα,μπάσο,ηλεκτρικές κιθάρες,πλήκτρα,μπουζούκι,λαούτο κ.α,ο Παντελής Στόικος τρομπέτες,ο Χρήστος Κυριαζής σαξόφωνα,Γιώργος Αβραμίδης τρομπέτες,Jim Staridas τρομπόνι,Μάνος Βουγιουκαλάκης βιολί,τζουρά,Μιχάλης Μπακάλης κρουστά,Δρόσος Σκύλλας κρουστά,Κώστας Φόρτας Κλαρίνο,Μιχάλης Πουλίδας-Κατερίνα Μπουζάνη-Απόστολος Γουγουλάκης φωνητικά,η παιδική χορωδία του Απολλώνιου Ωδείου η οποία συμμετείχε σε ένα κομμάτι ‘’Γέρε Χρόνε’’, ο Πάνος Γεωργόπουλος ο οποίος βοήθησε σε δύο κομμάτια με μουσική και στίχους.Ελπίζω να μην ξέχασα κανέναν.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου;

Η καθημερινότητα και όλα όσα βιώνουμε σαν χώρα.Ζούμε σε περίεργες εποχές και θεωρώ ότι πρέπει να γράφονται τραγούδια που να μην χαιδεύουν τα αυτιά  του κόσμου αλλά να τον ξεσηκώνουν γιατί αλλιώς θα έρθουν χειρότερα πράγματα.

Ποιο «κομμάτι» σου θεωρείς πως σε εκφράζει περισσότερο;

Όλα τα κομμάτια μου είναι παιδιά μου και όλα έχουν την ιστορία τους γι’ αυτό είναι και στο δίσκο κιόλας.Αυτό που αρέσει όμως πιο πολύ στο κόσμο απ’ότι βλέπω είναι το Δε σου φωνάζω.

Πως χαλαρώνεις όταν έχεις ελεύθερο χρόνο;

Δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο αλλά όταν βρίσκω μου αρέσει να τον περνάω παρέα με φίλους λατρεύω πολύ τα ταξίδια.

Ποια είναι η σχέση σου με το διαδίκτυο;

Αρκετά καλή είναι ένα δυνατό μέσο για να δείξεις και να προμοτάρεις τη δουλειά σου.Είναι όλα τόσο άμεσα και βρίσκεις και ακούς ότι θές.Σε λογικά πλαίσια όμως πάντα.

Τι σου  δίνει δύναμη να συνεχίσεις;

H αγάπη μου για τη μουσική και να δημιουργώ.Το βλέπω σαν φυσική ανάγκη.Επίσης όταν έρχεται κάτι δύσκολο κάπως μετά κάτι συμβαίνει και όλα πάλι καλά.

Πως βιώνεις την αγάπη και την ανταπόκριση του κόσμου;

Όταν σε μια συναυλία βλέπεις το κόσμο να τραγουδάει τα κομμάτια σου είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της δουλειάς σου.Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα.Μέχρι στιγμής ότι κάνω πάει αρκετά καλά και ο κόσμος είναι αρκετά θετικός σε κάθε μου κίνηση.

Ολοκληρώνοντας μπορούμε να ανακοινώσουμε κάποια από τα άμεσα σχέδια σου;

Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβέντα,σίγουρα πολλές συναυλίες σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και σιγά σιγά θέλω να ξεκινήσω το δεύτερο δίσκο.Όλα όμως με βήματα σταθερά και βήμα βήμα.

https://www.facebook.com/VasilisRallisOfficialPage.gr

https://www.youtube.com/channel/UCq2X6yM2I9axYdXkOt4Eh7A

https://www.youtube.com/watch?v=v5Yf3uiffV0

https://www.youtube.com/watch?v=w0Ex0h0UfI0

https://twitter.com/vasilisrallis2

https://www.instagram.com/vas_rallis/

 

13/3 Gaetano Donizetti: Lucia di Lammermoor στο Μέγαρο

Λουτσία ντι Λαμμερμούρ, η αρχετυπική ηρωίδα του Ντονιτσέττι στις 13 Μαρτίου στο Μέγαρο. Μια νέα ανάγνωση, σε συναυλιακή μορφή, βασισμένη στην παλιά παράδοση και τις ...