Αύριο Πέμπτη 12 Απριλίου στις 15.00 ξεκινά η προπώληση για τον Ναμπούκκο

Η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ανοίξει το Ηρώδειο στις 1, 3, 6, 8 Ιουνίου 2018,

στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του Βέρντι, ο Ναμπούκκο επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία Λέο Μουσκάτο, με τον κορυφαίο Έλληνα βαρύτονο, Δημήτρη Πλατανιά, στον ρόλο του τίτλου.

Ο Ναμπούκκο θα ανοίξει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, στις 1, 3, 6, 8 Ιουνίου 2018. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, στις 15.00 από τα Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ καθώς και τα: www.viva.gr, www.greekfestival.gr & www.nationalopera.gr

O Ναμπούκκο είναι το έργο το οποίο ανέδειξε το ταλέντο του Βέρντι, θέτοντας τέλος σε μια σειρά από αποτυχίες αλλά και σε μια περίοδο μεγάλης θλίψης στην προσωπική ζωή του συνθέτη. Η όπερα είναι διάσημη για το περίφημο χορωδιακό των Εβραίων σκλάβων, το οποίο επέχει θέση εθνικού ύμνου για τους Ιταλούς, καθώς εξέφρασε το συλλογικό αίσθημα ενάντια στον Αυστριακό κατακτητή.  Εκτός όμως από το πασίγνωστο χορωδιακό, η όπερα περιλαμβάνει μουσικά και ερμηνευτικά απαιτητικούς ρόλους για τον βαρύτονο, την υψίφωνο και τον βαθύφωνο. 

Στη νέα παραγωγή της ΕΛΣ τον ρόλο του τίτλου θα ερμηνεύσει ο διάσημος Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, ο οποίος έχει διαπρέψει ως Ναμπούκκο σε μεγάλες σκηνές σε όλο τον κόσμο, όπως η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Κόβεντ Γκάρντεν), η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, η Όπερα της Φλωρεντίας, το Μέγαρο Τεχνών Βασίλισσα Σοφία (Βαλένθια), η Όπερα της Στουτγάρδης κ.α.

Τη σκηνοθεσία θα υπογράψει ο Λέο Μουσκάτο στην πρώτη του συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο Μουσκάτο είναι ένας από τους δυναμικά ανερχόμενους Ιταλούς σκηνοθέτες της όπερας, που έχει διακριθεί σε έργα Βέρντι και Πουτσίνι, και έχει παρουσιάσει μεγάλες επιτυχίες σε κορυφαία ιταλικά λυρικά θέατρα (Ρώμη, Βενετία, Φλωρεντία, Τορίνο κ.α.).

Την παραγωγή θα διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Φιλίπ Ωγκέν, ο οποίος είναι μουσικός διευθυντής στην Κρατική Όπερα της Ουάσινγκτον. Σπούδασε στη Βιέννη και τη Φλωρεντία και έχει διευθύνει σε μερικές από τις σημαντικότερες όπερες Ευρώπης και Αμερικής σε Βιέννη, Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, αλλά και σε κορυφαία φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ.

Τζουζέππε Βέρντι

Ναμπούκκο

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

1, 3, 6, 8 Ιουνίου 2018

Ώρα έναρξης: 21.00
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

 

Μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν
Σκηνοθεσία
Λέο Μουσκάτο
Σκηνικά
Τιτσιάνο Σάντι
Κοστούμια
Σίλβια Αϋμονίνο
Φωτισμοί
Αλεσσάντρο Βεράτσι

Ναμπούκκο: Δημήτρης Πλατανιάς

Ισμαέλε: Δημήτρης Φλεμοτόμος

Ζαχαρίας: Ρικάρντο Τζανελλάτο

Αμπιγκαΐλε: Σάε-Κιουνγκ Ριμ

Φενένα: Έλενα Κασσιάν

Αρχιερέας του Βάαλ: Δημήτρης Κασιούμης

Αμπντάλλο: Γιάννης Καλύβας

Άννα: Βαρβάρα Μπιζά


Με την
Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

___________________________________________________________________________

Τιμές εισιτηρίων: 25, 45, 55, 60, 85, 100 ευρώ

Φοιτητικό, παιδικό: 15 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:

www.viva.gr

www.greekfestival.gr

Τηλ. Κέντρο Φεστιβάλ Αθηνών – VIVA: 2103272000 (καθημερινά 09:00 – 21:00)

Ταμεία ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Καθημερινά 09.00-21.00)

Τηλ. Κέντρο 2130885700

www.nationalopera.gr

«Aρχαίο θέατρο Φθιωτίδων Θηβών»

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus συνεχίζουν και φέτος τη δυναμική τους συνεργασία πραγματοποιώντας ένα νέο κύκλο διαλέξεων, που έχει στόχο να φωτίσει τρία αρχαία ...