Αφιερωμένη στους βιβλιόφιλους αυτή η εβδομάδα στα Public

Ακόμη μία εβδομάδα συνεχίζεται στα Public, στα πιο σύγχρονα βιβλιοπωλεία, με λογοτεχνικές εκδηλώσεις που φροντίζουν πάντα για τους βιβλιόφιλους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η εβδομάδα ξεκινά με δύο σπουδαίες λογοτεχνικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  Την Δευτέρα 24 Απριλίουτο Public Συντάγματος σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην ομιλία του Δημήτρη Μπουραντά με θέμα Δημιουργική σκέψη για επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή η οποία βασίζεται στο νέο του βιβλίο από τις εκδόσεις Πατάκη «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω», το οποίο έρχεται εννέα χρόνια μετά το κλασσικό πλέον «Όλα σου τα ‘μαθα, μα ξέχασα μια λέξη». Ταυτόχρονα, στο Public Τσιμισκή, η Μαρία Τζιρίτα, παρουσία εκλεκτών καλεσμένων και ομιλητών, παρουσιάζει το ανατρεπτικό μυθιστόρημα «Όσα η αγάπη συγχωρεί».

 

Οι δύο μεγάλες λογοτεχνικές ενότητες, «Ο Τρίτος άνθρωπος» με τους Μάκη Προβατά και Χρήστο Χωμενίδη και«Επίμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις με τον Χάρη Βλαβιανό» που λαμβάνουν χώρα στο PublicΣυντάγματος, συνεχίζονται αυτήν την εβδομάδα και φιλοξενούν εξέχουσες προσωπικότητες. Την Τρίτη 25 Απριλίου, οι Μάκης Προβατάς και Χρήστος Χωμενίδης υποδέχονται και συνομιλούν με τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης«Νίκη», ενώ την Πέμπτη 27 Απριλίου, ο Χάρης Βλαβιανός συζητά με τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο για τη σημασία των θεσμών και των προσώπων στην εξέλιξη της ιστορίας.

 

Την Πέμπτη 26 Απριλίου, ο Θάνος Βερέμης έρχεται στο Public Συντάγματος για μια συζήτηση με ιστορική σημασία βασισμένη στο βιβλίο του που κυκλοφορεί με τίτλο «Ανδρέας Παπανδρέου: Μεγάλες προσδοκίες».

 

Η εβδομάδα κλείνει στο Public Κολωνακίου, την Πέμπτη 27 Απριλίου, με μία εκδήλωση αφιερωμένη στους υμνητές του έρωτα, Φρεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και Πάμπλο Νερούδα, ορμώμενη από τις πρόσφατες μεταφράσεις των βιβλίων «Χίλιες ερωτικές στιγμές στο έργο του Φρεδερίκο Γκαρθία Λόρκα» και «Τα πόδια σου αγγίζω στο σκοτάδι και άλλα ανέκδοτα ποιήματα» από την Αγαθή Δημητρούκα.

 

Περισσότερες εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο blog των Public!

 

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Public γι’ αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν:

 

 

Ο Δημήτρης Μπουραντάς παρουσιάζει το βιβλίο του ‘Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω’

@Public Συντάγματος, Δευτέρα 24 Απριλίου στις 19.00Ο Δημήτρης Μπουραντάς @ Public Συντάγματος

 

Δημιουργική σκέψη για επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή

Επιτυχημένη ζωή για τον καθένα από µας είναι να κάνουμε τα όνειρά µας πραγματικότητα, να ζούµε όπως θέλουμε να ζούµε – τόσο εµείς όσο και αυτοί που αγαπάµε. Όλοι επιθυμούμε µια απολαυστική, αυθεντική και µε νόηµα ζωή. Παρότι ζούµε σ’ έναν κόσµο πολύπλοκο, αβέβαιο, έντονα ανταγωνιστικό, γεµάτο περιορισµούς και κινδύνους, έχουµε την ελευθερία, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες να καθορίζουµε σε σηµαντικό βαθµό την προσωπική και επαγγελτική µας ζωή. Κι η ζωή µας,  όσο κι αν συχνά νιώθουµε ότι δεν είναι έτσι,  εξαρτάται σηµαντικά από τις δικές µας επιλογές και από το πόσο αποτελεσματικά τις υλοποιούμε. Ασφαλώς απαιτεί να αξιοποιήσουμε δημιουργικά και ορθολογικά το μυαλό που όλοι διαθέτουμε. Σε αυτό η γνώση, οι μέθοδοι και οι τεχνικές μπορούν να μας βοηθήσουν αρκετά. 

Η Μαρία Τζιρίτα με το βιβλίο της

@Public Τσιμισκή, Δευτέρα 24 Απριλίου στις 19.00Η Μαρία Τζιρίτα με το βιβλίο της @ Public Τσιμισκή

Η συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα θα παρουσιάσει το βιβλίο της “Όσα η αγάπη συγχωρεί” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, στο Public Τσιμισκή. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Λένα Μαντά, και η δρ. Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος – ψυχίατρος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ολυμπία Σκορδίλη.

 

 Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αργοστόλι 1953

 

Ο καταστροφικός σεισμός αναγκάζει τη Μάντη και τον Χρήστο, που αγαπιούνται από παιδιά, να πάρουν δρόμους χωριστούς, αφού εκείνος φεύγει με τον πατέρα του για τη Γερμανία. Έπειτα από μερικά χρόνια ο Χρήστος επιστρέφει και οι δυο νέοι παντρεύονται, πραγματοποιώντας το όνειρό τους. 

Η Μάντη όμως, που έχει ήδη επιβαρυμένη ψυχική υγεία, πολύ σύντομα κλονίζεται σοβαρά όταν ανακαλύπτει τα μυστικά που εκείνος της κρατούσε. Φοβούμενη τις κακές γλώσσες στο νησί, παίρνει τον Νικόλα, τον εξάχρονο γιο τους, και μετακομίζει στην Αθήνα. Το ζευγάρι μένει μακριά ο ένας από τον άλλον για είκοσι ολόκληρα χρόνια, χωρίς όμως ποτέ να πάρει διαζύγιο. 

Μέχρι που η Μάντη αρχίζει σταδιακά να χάνεται στα μονοπάτια του μυαλού της και τελικά διαγιγνώσκεται με πρώιμο Αλτσχάιμερ. Τότε τα πάντα θα ανατραπούν. Ο Χρήστος, η Μάντη, αλλά και ο Νικόλας θα πρέπει να ανακαλύψουν τη δύναμη της αγάπης και όσα εκείνη συγχωρεί…

 

Ο 3ος άνθρωπος με τους Μ. Προβατά και Χ. Χωμενίδη

@Public Συντάγματος, Τρίτη 25 Απριλίου στις 21.00Ο 3ος άνθρωπος με τους Μ.Προβατά και Χ. Χωμενίδη @ Public Συντάγματος

 

Τα Public σας προσκαλούν στην ενότητα συζητήσεων “Ο τρίτος άνθρωπος” με οικοδεσπότες τον γνωστό δημοσιογράφο Μάκη Προβατά και τον επιτυχημένο συγγραφέαΧρήστο Χωμενίδη. Οι δύο οικοδεσπότες υποδέχονται εκλεκτούς καλεσμένους και οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και προσωπικές απόψεις των σπάνιων αυτών προσωπικοτήτων.

Στις 25 Απριλίου υποδέχονται και συζητούν με τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Νίκη».

 

Ο Θάνος Βερέμης παρουσιάζει το βιβλίο του

@ Public Συντάγματος, Τετάρτη 26 Απριλίου στις 19.00Ο Θάνος Βερέμης παρουσιάζει το βιβλίο του @ Public Συντάγματος

 

Τα Public και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 19:00 σε μια συνάντηση με τον ιστορικό Θάνο Βερέμη με αφορμή το βιβλίο του “Ανδρέας Παπανδρέου: Μεγάλες προσδοκίες”

 

Παρουσιάζουν το βιβλίο και συνομιλούν μαζί του οι:

Τάκης Θεοδωρόπουλος, συγγραφέας, δημοσιογράφος

Σταύρος Θωμαδάκης, Ομότιμος καθηγητής οικονομικής ιστορίας

 

Επίμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις με τον Χάρη Βλαβιανό

@ Public Συντάγματος, Πέμπτη 27 Απριλίου στις 19.00

Επίμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις με τον Χάρη Βλαβιανό @ Public Συντάγματος

Ένας θεσμός για το δοκίμιο και για όσους αγαπούν τις δημιουργικές συζητήσεις καθώς και να μοιράζονται τις σκέψεις τους με οικοδεσπότη τονΧάρη Βλαβιανό, ποιητή, μεταφραστή και διευθυντή του περιοδικού«Ποιητική». Ο θεσμός αυτός προσεγγίζει και προσκαλεί κοντά μας εξέχουσες προσωπικότητες, αγαπητές σε όλους. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η συζήτηση για επίκαιρα θέματα που απασχολούν την εποχή μας, ενώ παράλληλα φέρνουν στο φως προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας.

 

Στις 27 Απριλίου ο Xάρης Bλαβιανός συζητά με τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο για τη σημασία των θεσμών και των προσώπων στην εξέλιξη της ιστορίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις σημερινές πολιτικές προκλήσεις. 

 

Συζήτηση για δυο ποιητές που ύμνησαν τον έρωτα

@ Public Κολωνακίου, Πέμπτη 27 Απριλίου στις 19.00Δυο ποιητές που ύμνησαν τον έρωτα. Συζήτηση @ Public Κολωνακίου

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Public σας προσκαλούν την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 19:00 στο Public Κολωνακίου σε μια συζήτηση για δυο ποιητές του κόσμου που ύμνησαν το έρωτα, τον Φρεδερίκο Γκαρδία Λόρκα και τον Πάμπλο Νερούδα.

 

Αφορμή για την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση είναι τα βιβλία, «Χίλιες ερωτικές στιγμές στο έργο του Φρεδερίκο Γκαρδία Λόρκα» και «Τα πόδια σου αγγίζω στο σκοτάδι και άλλα ανέκδοτα ποιήματα» του Πάμπλο Νερούδα, τα οποία έχει μεταφράσει και επιμεληθεί η Αγαθή Δημητρούκα.

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Αγαθή Δημητρούκα, στιχουργός, μεταφράστρια, συγγραφέας

Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας

Δήμητρα Μήττα, φιλόλογος, συγγραφέας