Απόλλων Κουσκουμβεκάκης: «Μ’ ένα νεύμα του φιλιού»

 

Ένα χρόνος  και κάτι πέρασε από την κυκλοφορία του δίσκου «Ο Νοέμβρης     των ματιών της» και ο συνθέτης / μαέστρος Απόλλων Κουσκουμβεκάκης είναι πάλι εδώ …  «μ’ ένα νεύμα  του φιλιού», ένα δίσκο γεμάτο χρώματα, αρώματα και έμπνευση.

Αναγεννησιακά παραμύθια συνυπάρχουν με ροκ μπαλάντες και μεσογειακά μάμπο, μπαρόκ τσέμπαλα και τα κλασικά ηχοχρώματα της Athens Chamber Orchestra εναλλάσονται με έντεχνα ζεϊμπέκικα και χασάπικα, αργεντίνικης ιδιοσυγκρασίας τάγκο συνδιαλλέγονται με ιλλιγγιώδη soli  ηλεκτρικής κιθάρας.

Στο προσωπικό μουσικό σύμπαν του Απόλλωνα δεν υπάρχουν ετικέτες και σύνορα, όλα τα ενώνει η μελωδική και αρμονική ματιά του, αλλά και ο υπέροχα γήινος και βαθιά ερωτικός στίχος της Μαρίας Σπυράτου.

Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν δυο μεγάλοι λαϊκοί καλλιτέχνες, η Νάντια Καραγιάννη και ο Μπάμπης Τσέρτος, καθώς και η νεαρή λυρική υψίφωνος Κατερίνα Τσαντήλα. Τις πλούσιες ενορχηστρώσεις υπογράφει ο συνθέτης, ο οποίος διηύθυνε την κλασική και τη λαϊκή ορχήστρα.                                            Το δίσκο επιμελήθηκε εικαστικά η ζωγράφος Ζάννα Αρτέμη.

To cd κυκλοφορεί από την Melon Music.

Μπορείτε να ακούσετε τρία από τα τραγούδια του cd “Μ’ ένα νεύμα του φιλιού» στους παρακάτω συνδέσμους:

 

«Ήσουνα παντού» – Κατερίνα Τσαντήλα

https://www.youtube.com/watch?v=8lXVsPUo6VE&nohtml5=False

 

«Μ’ ένα μπουκάλι τζιν» – Νάντια Καραγιάννη

https://www.youtube.com/watch?v=2el3hsAZ53g&nohtml5=False

 

«Σύντομα κι απλά» – Κατερίνα Τσαντήλα

https://www.youtube.com/watch?v=kFeTSPToJaE&nohtml5=False

ΕΓΩ, Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΛΕΙΚ είμαι πολίτης. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ευχαριστώ. – 3 Nοεμβρίου στους κινηματογράφους

Δεν είμαι πελάτης, δεν είμαι αγοραστής ούτε χρήστης υπηρεσιών. Δεν είμαι φυγόπονος, τζαμπατζής, ζητιάνος, αλλά ούτε και κλέφτης. Δεν είμαι ένας εθνικός αριθμός ασφάλισης ούτε ...