Αναλόγιο 2016 @ Θέατρο Τέχνης, σκηνή Φρυνίχου: ημέρα 4η

Η εβδομάδα ξεκινά με Φεστιβάλ “Αναλόγιο 2016”  στο Θέατρο Τέχνης_ σκηνή Φρυνίχου.

 

“Είμαι” της Τζένης Κόλλια σε σκηνοθεσία Ι. Χατζηαντωνίου 

και

“Όνειρα με τη Μαμά” της Σόνιας Ζαχαράτου σε σκηνοθεσία Έ. Φεζολλάρι 

ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης με τους:

Εβελίνα Αραπίδη & Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη

και

Παναγιώτα Βλαντή & Τζένη Θεωνά.

eimai2

Είμαι. Είσαι. Είμαστε. Ποιοι στ’ αλήθεια είμαστε; Με αθωότητα παιδικής απορίας, η Τζένη Κόλλια καθιστά το ερώτημα πιο επιτακτικό και μας θυμίζει πως η απάντηση παραμονεύει στην καθημερινότητά μας, με μία παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2016»,

σε σκηνοθεσία Ίριδας Χατζηαντωνίου.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ό,τι οριστεί ως πραγματικό γίνεται πραγματικό στις συνέπειές του. Έτσι λένε. Κι ακόμη, λένε, πως η σκέψη είναι παντοδύναμη και ο χρόνος πανδαμάτωρ. Μα..για στάσου. Εάν εγώ είμαι που ορίζω ποια είναι η αλήθεια, αυτός ο επισκέπτης που έρχεται, μπερδεύει τις σκέψεις μου και τις οικειοποιείται, αυτός ο επισκέπτης, που λίγο πριν την σπορά της πράξης οργώνει το χώμα της απόφασης, ποιος είναι;

Ένα πρωί συνειδητοποιείς πως τόσα χρόνια συνειδητοποιούσες κι ένα βράδυ αποφασίζεις πως έχεις ήδη αποφασίσει. Τι; Πώς το δίλημμα θάρρος ή αλήθεια δεν υφίσταται. Αν θες να πλησιάσεις την ουσία σου πρέπει να υπακούς και στα δύο, λες κι είναι ένα.

 

Κι ίσως τότε συμφιλιωθούμε με τους δαίμονες και καταφέρουμε, πριν ο χρόνος τελειώσει, απαλλαγμένοι από τον φόβο, να πλησιάσουμε την αλήθεια.

 

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Τζένη Κόλλια γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1970. Αποφοίτησε από τη Σχολή της Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Καρόλου Κουν το 1996 και από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Τζένη Κόλλια

Σκηνοθεσία: Ίρις Χατζηαντωνίου

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Στεφανακίδης / Chromatic Sequence

Παίζουν: Εβελίνα Αραπίδη, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη

 

Στοιχεία Παράστασης

Ημέρα και Ώρα παράστασης: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου στις 18.30

Είσοδος: 5 €

Διάρκεια: 70’

Χώρος: Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 210 32 22 464 /

Μετρό, Σταθμός Ακρόπολη.

 

oneira me ti mama

 

Τα «Όνειρα με τη μαμά» είναι η καταγραφή του ψυχικού κόσμου μιας γυναίκας. Η αξεδιάλυτη, άσβεστη αγάπη για την άλλη γυναίκα που την έφερε στον κόσμο, αγάπη που ακολουθείται από το δέος απέναντι στη δημιουργία, αλλά και από χαρές, πίκρες και ενοχές που ο χρόνος σωρεύει στη μεταξύ τους σχέση.Επί σκηνής παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2016», σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας άντρας, μια γυναίκα, ένας διάλογος. Δεν θα παρουσίαζε καμία ιδιαιτερότητα ο διάλογος, αν δεν αφορούσε τα όνειρα μιας γυναίκας. Μια γυναίκα ονειρεύεται εικόνες διάσπαρτες, εικόνες γοητευτικές αλλά και εικόνες που της γεννούν φόβο και την ακινητοποιούν. Η μάνα της, η  μάνα της που δεν ζει πια, είναι μέσα στα όνειρα που ανασύρονται από το υποσυνείδητό της και τη συνταράσσουν. Ο άντρας τη βοηθά να δει τις εικόνες, να εισχωρήσει μέσα τους και, μέσα από αυτές, να ξεδιαλύνει τη σχέση με τη μητέρα της. Ο άντρας γίνεται ο ενδιάμεσος που προσπαθεί να λύσει άθελά του τα μαγικά δεσμά μάνας και κόρης. Της προσφέρει την αλήθεια μέσα από δύσκολες ατραπούς, αφού ο ενδόμυχος φόβος του παντοτινού αποχωρισμού καραδοκεί στην σκέψη εκείνης. Αφού δυσκολεύεται να δεχτεί την ευτυχία, και θρυμματίζει τις στιγμές της χαράς. Απομένει, ωστόσο, η αγαλλίαση που αποκτάται μέσα από τη γνώση.

 

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Σόνια Ζαχαράτου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει εργασθεί επί σειρά ετών στη δημόσια τηλεόραση, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει συγγράψει μυθιστορήματα,

θέατρο και ποίηση, και δύο από τα έργα της έχουν ανεβεί σε σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας. Έχει βραβευτεί από το Ελληνικό Τμήμα του ΟΗΕ και έχει διακριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας για εκπομπές της ανθρωπιστικού περιεχομένου καθώς και πολιτισμού, οι οποίες έχουν προβληθεί στην ΕΡΤ. Επίσης, έχει κερδίσει το β΄ βραβείο για διήγημά της σε διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό (στην ελληνική γλώσσα) που διοργάνωσε η Asociacion Cultural Hellenica ‘Nostos”.

 

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Σόνια Ζαχαράτου

Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι

Επιμέλεια Σκηνικού χώρου – κοστουμιών: Χριστίνα Κωστέα

Παίζουν: Παναγιώτα Βλαντή, Τζένη Θεωνά

 

Στοιχεία Παράστασης

Ημέρα και Ώρα παράστασης: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου στις 20.00

Είσοδος: 5 €

Διάρκεια: 70’

Χώρος: Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 210 32 22 464 /

Μετρό, Σταθμός Ακρόπολη.