Ανακοίνωση για ακρόαση μονωδών για τα έργα Weisse Rose και Η κερένια κούκλα

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για μονωδούς για τις ανάγκες παραγωγών της Εναλλακτικής Σκηνή της ΕΛΣ της καλλιτεχνικής περιόδου 2018-2019.

Η ακρόαση πραγματοποιείται για ρόλους στα έργα Weisse Rose του Udo Zimmermann και Η κερένια κούκλα του Τάσου Ρωσόπουλου και απευθύνεται στις παρακάτω φωνητικές και ερμηνευτικές κατηγορίες λυρικών τραγουδιστών: 

  1. υψιφώνους (ερμηνευτικής ηλικίας έως 25 ετών)
  2. τενόρους (ερμηνευτικής ηλικίας έως 30 ετών)
  3. βαρύτονους (ερμηνευτικής ηλικίας έως 30 ετών)
  4. βαρύτονους (χωρίς περιορισμό ερμηνευτικής ηλικίας)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρουσιάσουν 1.μία άρια σύγχρονου ρεπερτορίου του 20ού ή του 21ου αιώνα και 2. τα συγκεκριμένα αποσπάσματα των έργων που αντιστοιχούν στη φωνή τους. Πιο συγκεκριμένα οι υψίφωνοι πρέπει να προετοιμάσουν τα αποσπάσματα 1-4 του φακέλου, οι τενόροι τα αποσπάσματα 5-8 (τη γραμμή του τενόρου), οι βαρύτονοι (ερμηνευτικής ηλικίας έως 30 ετών) τα αποσπάσματα 5, 6, 7 και 9 (τη γραμμή του βαρύτονου) και οι βαρύτονοι (χωρίς περιορισμό ερμηνευτικής ηλικίας) το απόσπασμα 9. Τα αποσπάσματα αυτά θα μπορούν να τα προμηθευτούν από το Πρωτόκολλο της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, όροφος 5Α κατά τις ώρες 9:00-14:30 ή ηλεκτρονικά μέσω του www.nationalopera.gr

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου 2018 στην στο κτίριο δοκιμών της ΕΛΣ πλησίον του Σταθμού ΗΣΑΠ Καλλιθέας (Αρχιμήδους 16, 177 78 Ταύρος) και ώρες 11:00 – 18:00. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα εξέτασής τους από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ (ενότητα «Νέα/Ανακοινώσεις») από το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαΐου 2018. Η Επιτροπή Ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους. Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων είναι μεγάλος, θα πραγματοποιηθεί ακρόαση και στις 9 Μαΐου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση συμμετοχής από το www.nationalopera.gr

Για την έγκυρη συμμετοχή στον ακρόαση θα πρέπει να συμπληρωθεί η  αντίστοιχη αίτηση και να προσκομιστεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία.

Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] και [email protected]

 

Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Τετάρτη 02/05/2018, στις 14.00