Ανακαλύφθηκε υπόγεια πόλη 5.000 ετών στην αρχέγονη Καππαδοκία

0

Η μεγαλύτερη στον κόσμο και με στενή σχέση με τους αρχαίους πολιτισμούς της εποχής. Καμιά σύνδεση με μουσουλμάνους, Τούρκους και Οθωμανούς.

Αμηχανία στην Τουρκία από το νέο ιστορικό και πολιτιστικό εύρημα. Εντυπωσιασμένοι οι ερευνητές στην Καππαδοκία. Μεγάλη δημοσιότητα στα διεθνή ΜΜΕ.

Μια άλλη απόδειξη πόσο λίγη σχέση, δηλαδή καμμία, έχει η Τουρκία με το παρελθόν, ιστορικό και πολιτιστικό της περιοχής. Ξένος λαός με εγχώριες ταυτότητες στη Μικρά Ασία και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει ο Independent, η υπόγεια πόλη βρέθηκε στην ιστορική Καππαδοκία, στην περιοχή Νεβσεχίρ, ενώ, ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε τις υπόλοιπες αντίστοιχες πόλεις που έχουν βρεθεί ως «κουζίνες» μπροστά στο μέγεθος της νέας ανακάλυψης.

Οι επικεφαλής των ερευνών σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για κάποια γνωστή υπόγεια πόλη, ωστόσο, οι διάδρομοι των τούνελ φθάνουν τα επτά χιλιόμετρα.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, Mehmet Ergün Turan δήλωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια υπόγειων διεργασιών.

Δεν είναι κάποια γνωστή υπόγεια πόλη. Οι διάδρομοι των τούνελ φτάνουν τα 7 χιλιόμετρα!
«Σταματήσαμε όλες τις εργασίες που κάναμε στην περιοχή όταν τη βρήκαμε», είπε στην Hurriyet ο Μεχμέτ Εγούν Τουράν, επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας.
Πριν έρθει στο φως η υπόγεια πόλη, οι αρχές είχαν δώσει μέχρι τώρα για τις εργασίες που έκαναν 90 εκατ. Λίρες, ωστόσο, ο υπεύθυνος σημείωσε πως η εν λόγω χασούρα δεν είναι σημαντική απώλεια δεδομένου της ιστορικής ανακάλυψης που έγινε.

Το πάνω τμήμα της πόλης έγινε αντιληπτό από πέρυσι, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστό το μέγεθος της ανακάλυψης.
Ήδη έχουν ανασκαφεί και μελετούνται 44 ιστορικά αντικείμενα.

Μέχρι σήμερα, η πιο γνωστή υπόγεια πόλη στην περιοχή ήταν εκείνη που βρέθηκε στην πόλη Ντερινκούγιου το 1963. Τότε ένας τοίχος σπηλαίου γκρεμίστηκε και αποκάλυψε μια υπόγεια πόλη βάθους πάνω από 90 μέτρα.

http://www.nonpapernews.gr/

No comments