Αλληλογραφία Γιώργου Σεφέρη…

Το Κέντρο Βυζαντινών Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών της Γρανάδας στο πλαίσιο της εκδοτικής σειράς «Σειρά Νεοελληνικών Σπουδών» δημοσίευσε το βιβλίο: Ἀλληλογραφία Γιώργου Σεφέρη καί Ἰωάννας Σεφεριάδη. Τά χρόνια τῆς νιότης (1919-1924), σε επιμέλεια της Ισπανίδας νεοελληνίστριας Maila García Amorós.

Ο τόμος περιλαμβάνει τη νεανική αλληλογραφία του ποιητή με την αδελφή του κατά την περίοδο των σπουδών του στο Παρίσι. Οι 235 επιστολές αποκαλύπτουν μία πολύ στενή σχέση ανάμεσα στα δύο αδέλφια, που ανταλλάσσουν απόψεις με άνεση και αμεσότητα για τα οικογενειακά τους ζητήματα, για την καθημερινότητά τους, αλλά κυρίως για το μεγάλο τους πάθος, τη λογοτεχνία.Αποκαλύπτουν επίσης τον θαυμασμό του ποιητή για τη γαλλική λογοτεχνία, τον πειρασμό να γράφει ποιήματα στα γαλλικά, καθώς και την δυσπιστία του προς την ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία του καιρού εκείνου, αλλά συγχρόνως την αγάπη του για τη μητρική του γλώσσα, και τη συνεχή και αγωνιώδη αναζήτηση λογοτεχνικών προτύπων στα ελληνικά και ενός προσωπικού ποιητικού ύφους.

Ἀλληλογραφία Γιώργου Σεφέρη καί Ἰωάννας Σεφεριάδη. Τά χρόνια τῆς νιότης (1919-1924).

 ΙSBN: 978-84-121502-9-2

Lebensraum δια χειρός Πηγής Δημητρακοπούλου

    Μετά την πολυσυζητημένη ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ NASH στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, η Πηγή Δημητρακοπούλου επανέρχεται με ένα ακόμη έργο-πρόκληση: το LEBENSRAUM του ...