Αλέξης Σουρής:Κάθε άκουσμα μου βάζει το λιθαράκι του

Διαβάστε την συνέντευξη του Αλέξη Σουρή στην ΓΕΦΥΡΑ:

Νέα κυκλοφορία  «THΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ» πως νιώθεις που έχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο;

Σίγουρα μεγάλη χαρά και ικανοποίηση! Τι καλύτερο από το να αγκαλιάζει ο κόσμος μια προσωπική σου δουλειά;

Ποιες συνεργασίες θα ήθελες να προστεθούν στο βιογραφικό σου;

Δεν θα σου πω ονόματα, είναι πολλά! Θέλω και προσπαθώ να κάνω συνεργασίες που έχουν να δώσουν πράγματα και που είναι αληθινές και αυθεντικές. Δεν θα συνεργαζόμουν ποτέ με κάποιον που δεν ένιωθα άνετα.

Εμφάνιση 1236473_10201668907542839_2117730740_n.jpg

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που ξεχωρίζεις και αν ναι,και για ποιους λόγους;

Δεν υπάρχει ένα τραγούδι που ξεχωρίζω, υπάρχουν διάφορα.

Οι μουσικές σου επιρροές ποιες είναι; Ποια ονόματα του χώρου θαυμάζεις;  Ποιες συνεργασίες θα επιθυμούσατε για το μέλλον;

Οι μουσικές μου επιρροές είναι αρκετές και ποικίλες. Από κλασική ροκ μέχρι και παραδοσιακά ακούσματα. Όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους , μικρότερο η μεγαλύτερο, στα τραγούδια μου. Κάθε άκουσμα μου βάζει το λιθαράκι του. Όσο για τις συνεργασίες, σου απάντησα και πριν.

Εμφάνιση 10419414_534278033393097_5523856048832004072_n.jpg

Τι σημαίνει κατά την γνώμη σου η λέξη «τραγουδοποιός»;

Στα αυτιά τα δικά μου και όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ σημαίνει κυρίως δύο πράγματα. Πρώτον, ότι φτιάχνει κάποιος τραγούδια με μεράκι και δεύτερον, ότι έχει μία κάποια αισθητική σε όλο αυτό. Η αισθητική βέβαια είναι υποκειμενική για τον καθένα…

Εν μέσω κρίσης, πόσο πρόσφορο είναι το έδαφος για έναν νέο μουσικό και ποιες είναι οι δικοί σου στόχοι αλλά και οι δικοί σου φόβοι σχετικά με την επαγγελματική σου πορεία;

Όπως όλα τα επαγγέλματα, έτσι και το δικό μας έχει επηρεαστεί βαθιά από την κρίση που ζούμε, είναι λογικό. Σίγουρα δεν είναι εύκολα τα πράγματα αλλα με πολύ δουλειά και αγάπη για αυτό που κάνουμε, όλα γίνονται.  Στόχους βάζω συνέχεια και κάθε φορά που πετυχαίνω έναν, βάζω καινούριο, πιο μακρινό. Φόβους δεν νομίζω να έχω σχετικά με την επαγγελματική μου πορεία. Ανησυχίες μπορεί, φόβους όμως όχι.

Ποια είναι η διαδικασία δημιουργίας ενός τραγουδιού;

Νομίζω για τον καθένα είναι διαφορετική μιας και πρόκειται για μια βαθιά προσωπική διαδικασία.  Προσωπικά για μένα, είναι θέμα έμπνευσης και του πότε θα έρθει. Πολλές φορές σε άσχετες φάσεις της μέρας μου κολλάει μία μελωδία ή ένα στιχάκι στο μυαλό και αν μου αρέσει το σημειώνω! Η ιδέα για ένα τραγούδι μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια προσωπική εμπειρία μέχρι μια ιστορία. Αυτό το πράγμα ωριμάζει, δουλεύεται και μέχρι να γίνει ολοκληρωμένο τραγούδι περνάει μία μεγάλη διαδικασία η οποία έχει και πολλά τεχνικά θέματα, μην τα αναφέρω τώρα εδώ.

Ποια η σημασία των λέξεων Επιτυχία και αποτυχία για έναν νέο καλλιτέχνη;

Πάλι θεωρώ ότι για τον καθένα έχουν διαφορετική σημασία αυτές οι λέξεις. Ξέρεις τι πιστεύω; Δεν υπάρχει μία επιτυχία ή αποτυχία. Σε μια επαγγελματική πορεία, υπάρχουν πολλές, μικρότερες ή μεγαλύτερες, επιτυχίες και αποτυχίες ή καλύτερα καλές και κακές στιγμές. Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ που είναι η επαγγελματική πορεία κάποιου.

Yπάρχουν μελλοντικά σχέδια;

Βέβαια, εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά αλλά και συναυλίες και φυσικά ετοιμασίες για τον καινούριο δίσκο που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυκλοφορήσει αρχές του 2016.

ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΗΣ, ΣΤΑ ΟΡΙΑ από 2 Μαΐου και για 20 μόνο παραστάσεις έως τις 27 Μαΐου στο θέατρο 104

Τρεις «ραψωδοί» ζωντανεύουν  τον  Διγενή Ακρίτη, το  ηρωικό ποίημα που είναι και το πρώτο γραπτό μνημείο  της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Πολεμάνε, ερωτεύονται,  αναμετριούνται με δράκους και ...