«ΑΓΓΕΛΑ» στο θέατρο ALTERA PARS

Το θέατρο ALTERA PARS κλείνει 15 χρόνια λειτουργίας. 15 χρόνια τέχνης και δημιουργίας. 15 χρόνια συμβολής στα θεατρικά δρώμενα της πόλης με παρουσίαση έργων σημαντικών συγγραφέων της εγχώριας και διεθνούς σκηνής.
Αυτόν τον Οκτώβριο, ξεκινά τη θεατρική  δράση με την επανάληψη της παράστασης «ΑΓΓΕΛΑ» του Γ. Σεβαστίκογλου σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου.
Ένα σημαντικό έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας που ενθουσίασε τους θεατές επαναλαμβάνεται και φέτος, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, από τις 14 Οκτωβρίου.

“ΑΓΓΕΛΑ”
Γιώργος Σεβαστίκογλου
 
Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος

“ΑΓΓΕΛΑ”
Ένα βίαιο παραμύθι ενηλικίωσης, ξετυλίγεται ανάμεσα στις αντιθέσεις…
Όνειρα που συνθλίβονται στην πραγματικότητα…
αλήθειες που βυθίζονται στα ψέματα…
κραυγές που πνίγονται στη σιωπή ,
μνήμες που παρασύρονται στη λήθη…
και μια αναγκαία αντίσταση που παλεύει  με την υποταγή…

Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος
Σκηνικά:Altera Pars
Επιμέλεια σκηνικού: Σάββας Πασχαλίδης
Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Πρωτότυπη μουσική της παράστασης: Ελένη Λομβάρδου
Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Επιμέλεια Κίνησης:  Ελβίρα Μπαρτζώκα
Μουσική επιμέλεια:  Πέτρος Νάκος – Αγγελική Κοντού
Κατασκευή αξεσουάρ:  Μελανία Μπαλτσίδου

Διανομή:
Αγγέλα:  Αγγελική Κοντού
Λάμπρος:  Παύλος Εμμανουηλίδης
Στράτος: Πέτρος Νάκος
Γεωργία:  Έλενα Καστανά
Άννα:  Στέλλα Κωνσταντάτου
Φανή:  Μελανία Μπαλτσίδου
Νέρα:  Κυριακή Στούρου
Μένιος:  Γιάννης Ανδρουλακάκης
Κα Παπά:  Στέλλα Κωνσταντάτου
Γκαρσόνι: Θάνος Κώτσης

Υπόθεση:

Η Αγγέλα ένα ορφανό κορίτσι έρχεται από το χωριό της στο “μεγάλο κόσμο” της πρωτεύουσας αναζητώντας δουλειά, εκεί αντικαθιστά μια υπηρέτρια που έχει αυτοκτονήσει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στον σκοτεινό και περίπλοκο αυτό κόσμο θα συναντήσει τις άλλες υπηρέτριες, θα αφουγκραστεί τους καημούς τους, θα ανακαλύψει τα μυστικά τους, θ’ αποκτήσει φίλους κι εχθρούς. Πολύ σύντομα όμως, ο ερχομός του Λάμπρου, αδερφού της προκατόχου της, θα ανατρέψει κάθε ισορροπία, όταν η αγωνιώδης αναζήτησή του για τους πραγματικούς λόγους της αυτοκτονίας θα φέρει όλους τους ήρωες αντιμέτωπους με τα ηθικά τους διλήμματα και θα τους αναγκάσει να “πάρουν θέση”. Αγγέλα και Λάμπρος μοιραία εμπλέκονται σ’ ένα επικίνδυνο αλλά και γοητευτικό ταξίδι προς την αλήθεια τον έρωτα και τη ζωή,  ένα ταξίδι που αποδεικνύεται εξίσου επώδυνο και ανατρεπτικό με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους αλλά και όσους τους περιτριγυρίζουν…

Λίγα λόγια για το έργο:

Μέσα από την πορεία για την ανακάλυψη της αλήθειας, το έργο παρακολουθεί και αναδεικνύει την ηθική και ψυχική δοκιμασία των ηρώων,  που διεκδικούν απεγνωσμένα το δικαίωμα τους για  μια καλύτερη ζωή , γι’ αυτά τα “λίγα” και “απλά πράματα”:
«μία πόρτα, ἕν᾿ ἄστρο, ἕνα σκαμνὶ
ἕνα χαρούμενο δρόμο τὸ πρωὶ
ἕνα ἤρεμο ὄνειρο τὸ βράδι.
ἕναν ἔρωτα ποὺ νὰ μὴ μᾶς τὸν λερώνουν
ἕνα τραγούδι ποὺ νὰ μποροῦμε νὰ τραγουδᾶμε…»

“Το  ίδιο το έργο δεν αποτελεί ένα δράμα για τις υπηρέτριες, αλλά απομονώνει και φωτίζει τη λεπτομέρεια ενός μεγάλου πίνακα όπου αποτυπώνεται η διαχρονικότητα  ενός  μηχανισμού ηθικής διάβρωσης και διαφθοράς που συντηρείται από τους ισχυρούς . Ο μηχανισμός αυτός κυριαρχεί δραματουργικά στο στήσιμο της πλοκής, και γίνεται η αφορμή για την τελική αποκάλυψη της λειτουργίας του ίδιου του συστήματος.”

Μ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός
2103410011 [email protected]

Επιστρέφουν στην Ελλάδα 47 αρχαία αντικείμενα, προϊόντα παράνομης διακίνησης από τη συλλογή Steinhardt

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού χαιρετίζει την αίσια έκβαση μιας πολύχρονης υπόθεσης, που διερευνήθηκε από το Γραφείο της Εισαγγελίας του Manhattan στη Νέα Υόρκη και η ...