Ένα Όνειρο Μαγευτικό στην “Αθηναΐδα”

Η ανάγκη και ο σκοπός διατήρησης του έξοχου μουσικοθεατρικού είδους­ της οπερέτας­ είναι η κινητήρια δύναμη που ωθεί την Μάρα Θαρασυβουλίδου και τον Γιώργο Νιάρχο σε μια διαρκή προσπάθεια αναβίωσης των έργων που ανήκουν σ’ αυτό το είδος.

Στόχος τους να διατηρήσουν την άμεση επαφή της οπερέτας με τον κόσμο και να υποστηρίζουν γενικά το καλό ελληνικό τραγούδι.

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ  O ΤΕΝΟΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΓΑΛΟΣ

Στα πλαίσια αυτού του καλλιτεχνικού στόχου εγκαινίασαν τη Νέα Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την οπερέτα” Οι Απάχηδες των Αθηνών”, εγκαινίασαν επίσης το ανακαινισθέν ιστορικό θέατρο “Απόλλων” στη Σύρο που ήταν το πρώτο Λυρικό θέατρο  της Ελλάδος με την οπερέτα “Ο Βαφτιστικός”, έκαναν πολλές συναυλίες σε φεστιβάλ, στο Ηρώδειο, στο Διεθνές φεστιβάλ Ναυπλίου, Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης στη Λευκάδα, σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, περιοδεία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και συναυλίες στο εξωτερικό όπως στη Βιέννη, στην όπερα της Αλεξάνδρειας με τιμητικές διακρίσεις και με επιδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον έχουν κάνει δύο μεγάλες παραγωγές για τις δύο πιο σημαντικές οπερέτες, τον “Βαφτιστικό” και τους “Απάχηδες των Αθηνών” επαγγελματικού επιπέδου Λυρικής Σκηνής με την υποστήριξη χορηγών.

Στα πλαίσια της διάσωσης και προώθησης αυτής της μουσικής μας κληρονομιάς, παρουσιάζουν στον πολυχώρο “ΑΘΗΝΑΪΣ”  που αποτελεί κυψέλη πολιτισμού, μια συναυλία με αποσπάσματα και τραγούδια από την Ελληνική οπερέτα και την παλιά Αθήνα, τραγούδια του μεσοπολέμου και των δεκαετιών ’50 και ΄60.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2016

 

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 19:30 – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:45

Τιμή Εισιτηρίου 15€

Τηλέφωνα κρατήσεων : 210 3480080-210 9345378

Διάρκεια : 2ώρες

Διάλλειμα : 10 λεπτά

 

 

«Κιθαριστική Οπτική» στη Galerie Δημιουργών

Ο Γιώργος Καραγιάννης συμπράττει με καταξιωμένους μουσικούς για να παρουσιάσει συνθέσεις του για κλασική κιθάρα, μουσική δωματίου καθώς και μουσική για κινηματογράφο. Με καθαρά «Κιθαριστική ...