Έκθεση Κεραμικού Κοσμήματος -Pilino Soma vol 4-27/11

Από τις 4 έως και τις 27 Νοεμβρίου τα τρία άτομα της ομάδας(AGAPI SMPOKOY -ANASTASIA GEMELIARI -DORA HARALAMBAKI) συν έξι  δημιουργοί του εξωτερικού, οι HANA KARIM -MIA KWON -MIA MALJOJOKI -OLIVIA MONTI ARDUINI -PETER HOOGEBOOM -YANA TANKOVSKA που ασχολούνται με το κεραμικό κόσμημα αποκλειστικά, μας παρουσιάζουν τις δουλειές τους.

Στο Sowl το  γνωστό ιστορικό κτήριο των στάβλων του ‘Οθωνα στο Θησείο, που άνοιξε τις πόρτες του με το όνομα ‘THE SOWL’. Δημιουργοί του ‘THE SOWL’ είναι οι Γιάννης Μωράκης της JKM Group, Γιώργος Μελισσάρης και Αλεξάνδρα Δράκου. Το ‘THE SOWL’ είναι ένας ξεχωριστός πολυχώρος στο κέντρο της Αθήνας, αφιερωμένος στους λάτρεις του πολύ καλού νοτιοαμερικάνικου φαγητού, της Τέχνης, της ιδιαίτερης μουσικής και της ποιοτικής διασκέδασης.

Κεραμικό Καλλιτεχνικό  Κόσμημα είναι το αποτέλεσμα μιας εικαστικής, χερονομιακής κίνησης η οποία καταλήγει εμπνευσμένα  στο “μη χρηστικό, καλλιτεχνικό αντικείμενο” που δεν είναι άλλο από το “μικρογλυπτό”,  το γνωστό σε όλους μας κόσμημα “καλλιτεχνικό” και στην προκειμένη περίπτωση κεραμικό, το οποίο φέρει επάξια την υπογραφή του δημιουργού του.

Μέσα από χειρονομιακές κινήσεις, οι δημιουργοί- μικρογλύπτες του Κεραμικού Κοσμήματος επιτυγχάνουν ν’αποτυπώσουν αρχέγονες μνήμες: θραύσματα και ίχνη μνήμης ιστορικής και προσωπικής του δημιουργού καταλήγουν σε φόρμες γεωμετρικές, σαν να πάτησαν στο σκελετό αρχιτεκτονικού σχεδίου ή στο αποτύπωμα της ανθρώπινης φιγούρας, επιτρέποντας έτσι πολλές ερμηνείες από σημειολογικής πλευράς.

 

 

Εγκαίνια 4 Νοεμβρίου 20.00μμ

Ωρες λειτουργίας έκθεσης Τρ-Τετ-Πεμ-Παρ 18.00-22.00μμ, Σαβ-Κυρ 11.00-21.00μμ