Έκθεση ζωγραφικής Όλγας Τζιρακιάν στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας

0
  • εγκαίνια: Κυριακή 26 Απριλίου & ώρα 8.00 μ.μ.
  • Διάρκεια : 26/4 – 7/5/2015

 

Επιμέλεια : Νικολένα Καλαϊτζάκη, ιστορικός τέχνης

Με την υποστήριξη των :

                                                                      

Κέντρο Τέχνης Καστέλας,  Καρ. Σερβίας 3, Καστέλα, Πειραιάς ,

 τηλ.: 210- 4221925, e-mail : [email protected]

10

  • Η ιστορικός τέχνης , Νικολένα Καλαϊτζάκη , αναφέρει χαρακτηριστικά για το έργο της ζωγράφου Όλγας Τζιρακιάν :

«Θυμήθηκα τον εαυτό μου

Ένα παιδί που γυρνάει ελεύθερο στον κόσμο

κι έχει στα μάτια

πυρωμένη

γυμνή

την πιο γλυκιά αθωότητα

ενός καθάριου ονείρου

 

Κόσμος πολύχρωμος και γητευτής, ξεδιψά, μέσα από ονειράματα και άτακτα πλανέματα / στο κέντρο τα παιδικά πορτρέτα οι πρωταγωνιστές του αύριο και του τώρα, επισημαίνουν την παρουσία τους, κυριεύουν τον χώρο και κατακτούν μια στιγμή αιωνιότητας.

Η τέχνη του πορτρέτου, άλλωστε, στην Ιστορία της Τέχνης, πάντοτε εξυπηρετούσε τον ίδιο σκοπό, με τα πρόσωπα που απεικονίζονται, να αποκτούν εννοιακό χαρακτήρα, να εξυψώνονται σε σύμβολα, «σημεία», υποταγμένα στον παλμό της αισθησιακής προσέγγισης του εκάστοτε δημιουργού που τα ενσαρκώνει.

Στο έργο της Όλγας Τζιρακιάν, τα παιδικά πορτρέτα, αποβαίνουν σε ”τόπους” όπου το συναίσθημα ενώνεται με την ιδεολογική αναφορά, με την δημιουργική γραφή, ατόφια, να μεταφράζει τις σκέψεις σε χρώματα.

Η πειθαρχία του ζωγράφου από την μια στην τέχνη της ”φωτογραφίας” και η τόλμη ή μάλλον, ορμή, από την άλλη, της απόδοσης των μορφών και του περιβάλλοντος χώρου με μια μη συμβατική ρεαλιστική αποτύπωση. Το όλο έργο κινείται μεταξύ ρεαλισμού/σουρεαλισμού και φέρει στοιχεία από τον συμβολισμό, με την δημιουργική συμβολή να υπηρετεί την νοηματική λειτουργία της τέχνης. »

11

Βιογραφικό καλλιτέχνη

H Όλγα Τζιρακιάν γεννήθηκε στην Αθήνα και πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις όπως : γκαλερί-Αιγόκερως, γκαλερί Enigma, Κέντρο Τέχνης Καστέλας, Affordable Art (Η.Π.Α) ενώ, έπειτα από τις ατομικές εκθέσεις της ‘’Mare’’ στην DownTown Art Gallery Shop στο Κολωνάκι (2010) και ‘’Seduction’’ στην Galerie Art Present στο Παρίσι (2011), ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την μελέτη και σπουδή της προσωπογραφίας και των τεχνικών του ακαδημαϊκού στυλ. Στόχος της τέχνης της, όπως η ίδια επισημαίνει, είναι η ανάδειξη της εσωτερικής ομορφιάς των ανθρώπων. Πηγή έμπνευσης της αποτελεί πάντοτε το ελληνικό φως και ο άνθρωπος.

 

Ωράριο Λειτουργίας :

 Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη : 12 6 μ.μ

 Σάββατο & Κυριακή : 3 – 8 μ.μ

 

  • Οι επισκέπτες εκτός από τα έργα της έκθεσης έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στους υπόλοιπους χώρους της Πινακοθήκης-Γλυπτοθήκης όπου εκτίθενται έργα τέχνης, ζωγραφική, γλυπτική – κατασκευές, δημιουργίες διεθνώς αναγνωρισμένων αλλά και νεώτερων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

No comments

“Ο έρωτας στα χρόνια του πολέμου” στον Σπόρο

Το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγυπτιωτών Κηφισιάς, ο Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς, το Βιβλιοπωλείο Σπόρος και οι Εκδόσεις Ωκεανός  παρουσιάζουν το βιβλίο των Κωνσταντίνου ι. Γουργουλιάνη- Νίκου Κυριαζή ...