Άννα Στερεοπούλου Παγκόσμια Πρεμιέρα της σύνθεσης «X» 29 Νοεμβρίου 2018 | Γαλλία

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:15 (CET), η σύνθεση «X» για Φλογέρα και Tape | 13’18”- θα παρουσιαστεί στο «Turbulences Sonores» Festival που πραγματοποιείται στο Montpellier της Γαλλίας, σε παραγγελία και ερμηνεία της διεθνούς μουσικού και μαέστρου Sylvia Hinz. Το έργο είναι εμπνευσμένο από την ζωή και τον θάνατο της Ολυμπιάδος (μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου), όπως αυτός επήλθε από τον λιθοβολισμό της στην αρχαία Πύδνα, το 316 π.Χ., ενώ βασίζεται στην Ηρακλειτική «Αρμονία των Αντιθέτων», καθώς και στην αρχαία ελληνική και μετέπειτα Ηπειρώτικη Παραδοσιακή μουσική.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρο-ακουστική φόρμα της σύνθεσης «X» (v.3) λειτουργεί ως ένα είδος ‘Εγκοίμησης‘ [Θεραπείες Ύπνου & Ονείρων που λάμβαναν χώρα στα αρχαία Ασκληπεία], τόσο προς το Κοινό, όσο και για προς τον εκάστοτε Ερμηνευτή, ενώ δανείζεται στοιχεία, επίσης από την Ινδική Μουσική, τις Επιστήμες (Ψυχο-ακουστική, Κώδικας Morse, Τύπους της Φυσικής), Γλωσσολογία, Φιλοσοφία, Ιστορία και Κοινωνικο-Πολιτιστικά θέματα.

Τέλος, η δομή του βασίζεται στις ακόλουθες λέξεις-κλειδιά, όπως τις προσέφερε η Sylvia Hinz στην Άννα Στερεοπούλου, ειδικά για την σύνθεση:

ANGER – FEMINISM – POWER – OBSCURITY – PERSISTENCE

(θυμός – φεμινισμός – δύναμη – σκοτάδι – επιμονή)

 

Η εν λόγω σύνθεση αποτελεί μέρος του project της Άννας Στερεοπούλου, με τίτλο SYN [work-in-progress], καθώς και βασικό κορμό του 6ου προσωπικού album, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019 και θα και έχει χαρακτήρα cross-fade· ήτοι, μεταβατικού δισκογραφικού βήματος, για το album που θα ακολουθήσει ως καλλιτεχνικός / μουσικός ‘καρπός’, από την ερευνητική και συνθετική πρόοδο του εν λόγω project.

Επίσης, στις 15 Νοεμβρίου 2018, ο Συνεργατικός Δίσκος «Live in Athens», από τον David Mata a.k.a. Erissoma & την Anna Stereopoulou, κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή στην ισπανική Seattle Dott Records [https://wp.me/p2zRWp-Xg], ενώ, ολόκληρο το δισκογραφικό έργο της συνθέτιδος, είναι διαθέσιμο προς ακρόαση και μελέτη, στην Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» (Αθήνα), καθώς, πλέον και στην «Jerwood Library» του Πανεπιστημίου Trinity Laban (πρών Trinity College of Music), του Λονδίνου.

Περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη κυκλοφορία, καθώς και επόμενες εκδηλώσεις και διεθνείς συνεργασίες, θα ακολουθήσουν στις αρχές του 2019.