Τα ΒορΟινά 2015

0
Οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας έρχονται για μία ακόμα χρονιά στην Αθήνα την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, φέρνοντας μαζί τους τον οινικό πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, ο οποίος θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά».

 

Στην εκδήλωση «Τα ΒορΟινά», που διοργανώνεται από την ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», παρουσιάζεται και δοκιμάζεται μια εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και ξένων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, μονοποικιλιακοί ή από χαρμάνι, ξηροί, αφρώδεις, γλυκείς καθώς και ποικιλία αποσταγμάτων, αποτελούν την μεγάλη και δελεαστική συλλογή.

Φέτος για πρώτη φορά τα ΒορΟινά πρόκειται να φιλοξενήσουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2015 ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση των Οινοχόων στην Αυστρία το 2017.

Παράλληλα, μετά την ιδιαίτερη επιτυχία που παρουσίασαν οι ΒορΟινές εκδηλώσεις και την ανταπόκριση από τους λάτρεις της γαστρονομίας και του κρασιού, το δεκαήμερο 23 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου θα είναι αφιερωμένο στους παραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος». Σε αυτό το πλαίσιο, σε επιλεγμένα σημεία στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν οινικές & γαστρονομικές εκδηλώσεις που θα καλωσορίσουν τους παραγωγούς – μέλη της ένωσης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις οινικές τους δημιουργίες.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.voroina.gr

 

Τα ΒορΟινά 2015

 

01/02/2015 – 01/02/2015
Περιοχή: ΑΤΤΙΚΗΑΤΤΙΚΗΣΑΘΗΝΑ
Ώρες – Παρατηρήσεις
Ημερομηνία: 01/02/2015. Περιοχή: Αθήνα. Τόπος: Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος. Ωρ. Λειτ.: 17:00 – 22:00 (για το οινόφιλο κοινό, με εισιτήριο).

 

No comments