Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου της Honda στη Βραζιλία

0

Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου της Honda στη Βραζιλίαστόχος η κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια του εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων στο Sao Paolo από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

 

Στην προσπάθεια της να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της, η Honda έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε τη λειτουργία εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από αιολική ενέργεια.

Η εταιρεία Honda Energy do Brasil Ltda κατασκεύασε ένα αιολικό πάρκο, μια επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων βραζιλιάνικα ρεάλ (περίπου € 31,315 εκατομμύρια ευρώ), στην πόλη της Xangri-La στο Rio Grande do Sul, στο νοτιότερο τμήμα της Βραζιλίας (περίπου 1.000 χιλιόμετρα νοτιότερα από το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της Honda, που βρίσκεται στην περιοχή Sumaré, Σάο Πάολο). Στόχος της εταιρείας Honda Energy  είναι η προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρισμού στη Βραζιλία.

Το αιολικό πάρκο της εταιρείας Honda Energy διαθέτει εννέα ανεμογεννήτριες, οποίες έχουν τη δυνατότητα ετήσιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 95.000 MWh, μέγεθος που ισοδυναμεί με την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη συνολική παραγωγή των αυτοκινήτων της Honda στη Βραζιλία (περίπου 140.000 μονάδες). Με αυτή την επένδυση η Honda αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά από 2.200 τόνους ετησίως.

Ο Πρόεδρος της  Honda Energy do Brasil Ltda, Carlos Eigi, δήλωσε: “ Είμαι πολύ ικανοποιημένος που κάναμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για  την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την έναρξη της λειτουργίας αυτού του αιολικού πάρκου σήμερα. Η Honda από την πρώτη κιόλας στιγμή που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη Βραζιλία το 1976, είχε αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την κοινωνία στα πλαίσια της φιλοσοφίας της “Blue Skies for our children”.

Η Honda έχει θέσει ως στόχος της, τη μείωση των εκπομπών CO2 από την παραγωγή των προϊόντων της σε παγκόσμιο επίπεδο σε ποσοστό 30% μέχρι το 2020 συγκρινόμενο με τα επίπεδα του 2000. Στην προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου έχει ενισχύσει τις πρωτοβουλίες για τη μείωση των εκπομπών CO2 σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής προϊόντων και της αλυσίδας εφοδιασμού.

No comments