Σεμινάριο Φωτογραφίας 2015-2016 στην Τήνο

Το Ι.ΤΗ.Π. πραγματοποιεί Σεμινάριο Φωτογραφίας για ενήλικες με θέματα: “Τεχνική της Φωτογραφίας, Καλλιτεχνική Φωτογραφία και Επεξεργασία Εικόνας”.

“Τεχνική της Φωτογραφίας, Καλλιτεχνική Φωτογραφία και Επεξεργασία Εικόνας”

Δεκέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν τη Φωτογραφία, ασχολούμενοι με την Τεχνική της, την Καλλιτεχνική Φωτογραφία και την Επεξεργασία της Εικόνας.

Στην Τεχνική της Φωτογραφίας θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Φωτογραφικής μηχανής, τα διάφορα είδη Φωτογράφησης, τις Τεχνικές Λήψης και πώς αυτές επιτυγχάνονται.

Στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία οι εκπαιδευόμενοι θα έρθουν σε επαφή με το έργο μεγάλων Φωτογράφων και με τον τρόπο που επιτυγχάνεται το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Στην Επεξεργασία Εικόνας θα παρουσιαστούν τρόποι επεξεργασίας των Φωτογραφιών μέσα από επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας όπως το Photoshop, αλλά και ελεύθερα λογισμικά, όπως το Gimp και το πρόγραμμα επεξεργασίας των Windows.

Ο κύκλος των συναντήσεων του Σεμιναρίου θα ολοκληρωθεί με Έκθεση Φωτογραφίας των εκπαιδευόμενων.

Οι συναντήσεις του σεμιναρίου θα γίνονται κάθε Παρασκευή στις 18:00 στο ισόγειο του Ι.ΤΗ.Π. και θα διαρκέσουν έως τον Απρίλιο (34 ώρες).


Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Αθανάσιος Σκουλουδάκης

Έναρξη: Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015.

Εγγραφή: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (2283029070,[email protected]), 10€.