Η τελευταία επίσκεψη της συντονιστικής των Ε.Ο. Ε. στο Μπακού

0

Η συντονιστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών ολοκλήρωσε την τελική επίσκεψη στην Οργανωτική Επιτροπή «Μπακού 2015 ενόψει των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, που θα διεξαχθούν αυτό το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Τα μέλη της Επιτροπής είχαν πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις προετοιμασίες κάθε τομέα. Επιπλέον, έκαναν μια βόλτα κατά μήκος του δικτύου των Αγώνων και επισκέφθηκαν το Κέντρο Σκοποβολής στο Μπακού, την εγκατάσταση του Mountain Bike , το Χεϊντάρ Αλίγιεφ Arena, και το Πάρκο των Ευρωπαϊκών Αγώνων.


Παρακολούθησαν επίσης το άνοιγμα του Κέντρου Διανομής Στολών του Μπακού 2015 και καθώς και του Κέντρου Διαπίστευσης, όπου οι συμμετέχοντες του προγράμματος εθελοντισμού θα εγγραφούν και θα παραλάβουν τις στολές τους. Ο κύριος Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΕΟΕ, επισήμανε: «Η οργανωτική επιτροπή «Μπακού 2015» είναι σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει εξαιρετικούς πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Η BEGOC εισέρχεται στην τελική φάση της προετοιμασίας και κάθε μέρα μετράει. Έχει τηρηθεί το πρόγραμμα παράδοσης των εγκαταστάσεων μέχρι τώρα και είμαι πολύ σίγουρος ότι Μπακού θα είναι έτοιμο εγκαίρως. Επιπλέον, αυτοί οι Αγώνες θα είναι καινοτόμοι και θα λειτουργήσουν ως υπόδειγμα για τους μελλοντικούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες και τις διοργανώτριες πόλεις. Ανυπομονώ να επιστρέψω τον Ιούνιο για την Τελετή Έναρξης του «Μπακού 2015».

Ο κ. Αζάντ Ραχίμοφ, Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν και Διευθύνων Σύμβουλος του Μπακού 2015, δήλωσε: «Έχουμε τώρα λίγο περισσότερο από τέσσερις μήνες, μέχρι την Τελετή Έναρξης. Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε, αλλά η δυναμική που έχουμε δεν θα ανακοπεί ούτε για ένα λεπτό. Εμείς δεν θα σταματήσουμε για να εξασφαλίσουμε ότι οι πρώτοι Ευρωπαίοι Αγώνες θα είναι μια εμπνευσμένη γιορτή του αθλητισμού και της φιλίας για ολόκληρη την ήπειρο. Μέλη των Ευρωπαϊκών Επιτροπών εξήραν την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει σημειωθεί από τότε που το Μπακού τιμήθηκε με το δικαίωμα να φιλοξενήσει τους Αγώνες το Δεκέμβριο του 2012.» Ο κ. Patrick Hickey, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, δήλωσε: «Αυτή η επίσκεψη των ΕΟΕ στο Μπακού πριν από τους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες επιβεβαίωσε ότι η πόλη είναι πλήρως προετοιμασμένη για να φιλοξενήσει ένα αξέχαστο γεγονός. Το να έχεις πετύχει τόσα πολλά μέσα σε δύο χρόνια είναι μια απόδειξη για την αφοσίωσή του Αζερμπαϊτζάν να φιλοξενήσει τους Αγώνες και οι αθλητές και οι φίλαθλοι της Ευρώπης θα μείνουν ικανοποιημένοι με το υψηλό επίπεδο των εγκαταστάσεων που τους περιμένουν. Το «Μπακού 2015» θα είναι το ιδανικό εφαλτήριο για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.»

No comments

Britney Spears – GLORY

Το pop είδωλο Britney Spears πρόκειται να κυκλοφορήσει το ένατο άλμπουμ της καριέρας της. Το “Glory” θα κυκλοφορήσει αρχές Σεπτεμβρίου από τη Feelgood Records. Το ...