BOOKOO – Ένας DIY εκδοτικός οίκος..!

 

 

Γράφει η Μυρτώ Τουλούπη

Όλοι έχουμε μια ξεχωριστή ιστορία να διηγηθούμε. Πολλοί από εμάς μάλιστα έχουμε γράψει κείμενα, ποιήματα, ακόμη κι ολόκληρες ιστορίες, που δεν έχουμε καταφέρει ή δεν γνωρίζουμε πώς να εκδώσουμε. Γιατί τα έργα αυτά να μείνουν ανεκμετάλλευτα και κλεισμένα μέσα σ’ ένα ντουλάπι; Οι εκδόσεις «Ψυχογιός» δημιούργησαν για όλους εμάς έναν πρωτοποριακό, ολοκληρωμένο ιστότοπο αυτοέκδοσης, το BOOKOO.

Τι είναι όμως το BOOKOO; Η ηλεκτρονική αυτή σελίδα συνιστά ίσως τη μοναδική υπηρεσία στον κόσμο, που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το βιβλίο σας με απλά βήματα, αγοράζοντας ταυτόχρονα, με την ίδια παραγγελία, μεμονωμένες υπηρεσίες. Άνθρωποι με μικρή, μεγάλη ή και καθόλου συγγραφική εμπειρία δύνανται να εκδώσουν και να πουλήσουν το έργο τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τον πιο σύγχρονο, απλό, εύχρηστο και οικονομικό τρόπο. Το www.bookoo.gr αποτελεί στην ουσία έναν DIY (DO IT YOURSELF) εκδοτικό οίκο, μιας και ο εκάστοτε συγγραφέας μπορεί να δημοσιεύσει μόνος του το έργο του, επιλέγοντας σύμφωνα με τη δική του βούληση αν και ποιες υπηρεσίες θα χρησιμοποιήσει (εικονογράφηση, επιμέλεια έκδοσης, σχεδιασμός εξωφύλλου, σελιδοποίηση, εκτύπωση, διακίνηση) και φυσικά κρατώντας όλα τα έσοδα για τον ίδιο. Επιπλέον, ο συγγραφέας αποφασίζει αν το βιβλίο θα εκδοθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (e-book), ενώ στην περίπτωση της έντυπης μορφής καθορίζει ο ίδιος τον επιθυμητό αριθμό αντιτύπων (μπορεί να εκτυπώσει λόγου χάρη μονάχα ένα αντίτυπο).

Γιατί να επιλέξετε τον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό εκδοτικό οίκο; Με τη χρήση του BOOKOO ως συγγραφέας θα αποφύγετε την ψυχοφθόρα αλλά και χρονοβόρα διαδικασία της έγκρισης του έργου σας από τους κλασικούς εκδοτικούς οίκους, ενώ τα πνευματικά δικαιώματα θα παραμείνουν αποκλειστικά σε εσάς. Ακόμα, διαθέτετε την απόλυτη ελευθερία στην επιλογή των προδιαγραφών του βιβλίου, ενώ σας δίνεται η ευκαιρία να προωθήσετε το έργο σας παγκοσμίως μέσω της ιστοσελίδας του www.bookoo.gr , των iTunes και  Kobo, καθώς και άλλων διεθνών ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων. Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα της χρήσης του BOOKOO είναι πως μπορείτε να εκδώσετε το βιβλίο σας σε όποια γλώσσα θέλετε, εφόσον υπάρχει η μετάφραση. Το σημαντικότερο όμως είναι πως μπορείτε να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε την έκδοση του έργου σας, όποτε εσείς επιθυμείτε, μέσω των πλήρως αυτοματοποιημένων διαδικασιών της πλατφόρμας αυτοέκδοσης. Το BOOKOO δεν θα σας πιέσει σε καμία περίπτωση χρονικά και δεν θα σας ενοχλήσει τηλεφωνικώς ή θα ζητήσει κάποιο ραντεβού μαζί σας, παραμόνο εάν εσείς το επιθυμείτε.

Η εν λόγω πλατφόρμα απευθύνεται κυρίως σε σχολές δημιουργικής γραφής και τους σπουδαστές τους, που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, σε συγγραφείς ή εκδότες που επιθυμούν είτε να διακινήσουν τα βιβλία τους ηλεκτρονικά, είτε να επανεκδώσουν κάποιο εξαντλημένο βιβλίο σε περιορισμένα αντίτυπα, σε όλους τους συγγραφείς (πρωτοεμφανιζόμενους ή καταξιωμένους, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες), σε πανεπιστημιακούς που θέλουν να εκδώσουν τα συγγράμματά τους χωρίς τη μεσολάβηση παραδοσιακών εκδοτικών οίκων, αλλά και σε φοιτητές, που θέλουν να εκδώσουν την εργασία τους σε λίγα αντίτυπα γρήγορα και οικονομικά. Τις τιμές ανά υπηρεσία, αλλά και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ηλεκτρονικού εκδοτικού οίκου των εκδόσεων «Ψυχογιός», μπορείτε να βρείτε στο site www.bookoo.gr .